Diyalog Gazetesi

Halkın gözü bu davada

KIBRIS

16 yaşındaki Hollandalı turist kıza tecavüz etmek isteyen ve başına demir çubukla vurarak ağır şekilde yaralayan Hamit Yılmaz doğrudan cezaevine gönderildi

Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de, Bafra Turizm Merkezi’nde bulunan bir otelin sahil şeridinde yürüyüş yapan 16 yaşındaki Hollanda uyruklu turist kıza saldıran Hamit Yılmaz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmasının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, 2 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. 
Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ahmet Köse, mahkemeye meseleyle ilgili bilgileri aktardı. Köse, zanlının, 2 Mayıs 2017 tarihinde, Bafra Turizm Bölgesi’nde, sahil şeridinde yürüyüş yapan 16 yaşındaki Hollanda uyruklu turist kıza cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğunu söyledi.
Teklifinin reddedilmesi üzerine zanlının, demir çubukla kızın baş ve vücudunun muhtelif yerlerine defalarca vurarak müştekiyi ciddi şekilde yaraladığını anımsatan polis, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktardı.

2 ay süre ile cezaevine gönderildi
Köse, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu ve infiale yol açtığını belirterek, ileride Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanacak ve uzun süreli hapislik cezası alması kuvvetle ihtimal olan zanlının, davalarında hazır olabilmesine temin etmek amacı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.