Diyalog Gazetesi

“Her şey başkent için”

KIBRIS

Mehmet Harmancı, Lefkoşa’yı hak ettiği noktaya taşımak adına ekip arkadaşlarıyla mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirtti

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Başkent Lefkoşa için öngörülen çalışmalar ve izlenecek yol haritasını basın yoluyla bilgilendirmenin yanında kişisel Sosyal Medya hesabından da kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor.

Yoğun bir gün
Harmancı, kişisel hesabından yaptığı açıklamada,“ Halk Sağlığı bölümündeki arkadaşlara ile hem bölüme dair hem de genel anlamda yapılabilecekler konusunda kısa bire değerlendirme yaparak güne başladık. Daha sonra Temizlik bölümünün bayramda çalışma düzeneğinde oluşan aksaklıklar ve bundan sonrasını planlamaya çalıştık. Ardından Lefkoşa'da artık satış yapacak olan tüm seyyar satıcılardan yer işgal harçlarının alınması ile ilgili olarak girişimler başlattığımızı belirtmek isterim. Oldukça önemli olan Lefkoşa'da imara aykırı olarak gerçekleştirilen ilave veya yeni yapılara ilişkin izlenecek yol haritamızı belirlediğimizi ve önümüzdeki hafta başında bunu kamuoyu ile paylaşacağımızı bildirmek isterim” dedi

Dükkanlar önündeki buzluk masalar
LTB Başkanı Harmancı açıklamalarının devamında, Girne Caddesi'nden başlayarak Lokmacı ve Açık Pazar (Bandabulya) da dahil olmak üzere yerinde bazı tespitler gerçekleştirdiklerini, burada yapılan tespitler sonucunda özellikle marketlerin veya küçük büfelerin 3 veya 4 buzluklarını dışarıya atmasının, birçok masa ve sandalyenin kaldırımlarda yer alması gibi konuların İmar Bölümü'nün önümüzdeki hafta içerisinde bölgede yer tespitleri yapacağını ve bu tespitler ışığında ilgili iş yerlerine hakları ve bu hakları dolayısı ile ödeyecekleri yer işgalleri de bildirilecklerini ifade etti. Harmancı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Surlariçindeki tabelalar
“Surlariçi'nde bulunan tabelaların bölgenin dokusuna uygun hale gelmesi ile ilgili olarak da çalışma başlatılacak. Parkların durumunu geçtiğimiz hafta içerisinde masaya yatırmıştık, mevcut parkların yeniden "işlevsel" hale gelmesi için 1 milyon 200 bin TL'ye ihtiyaç vardır, bazı parkların sponsorlar aracılığı ile yeniden hayat bulması bazıları için ise kaynak yaratma arayışlarımız devam ediyor. Öğleden sonra ise 15.00-20.00 saatleri arasında yurttaşlarla görüşmelerimizi gerçekleştirdik, sorunları dinledik. Daha sonra ise Futbol Antrenörleri Derneği'nin bir ödül töreni davetine katıldım. Gün içinde ayrıca iki komitemiz uzun saatler süren toplantılar gerçekleştirdi, kendilerine de gösterdikleri azim ve çalışkanlık için teşekkür ederim.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.