Diyalog Gazetesi

‘Hesap’ devri

KIBRIS

Kıbrıslı Türkler kuzu eti almak için güneye, Rumlar da akaryakıt ve kıyafet için kuzeye akın etti

 Ömer KADİROĞLU

Kurban Bayramı’nın ilk gününde aile ziyaretlerini tamamlayan çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün, akşama doğru kuzu eti alımı için güneye akın ettiği görüldü. Esas yoğunluğun Arife günü yaşandığını, ancak alış-verişini yapamayanların dün de güneydeki büyük süpermarketlere akın ederek kilosu 5.90 ile 6.80 Euro’dan kuzu eti aldığı bildirildi.
Metehan sınır kapısında Diyalog’a konuşan vatandaşlar “Bizde kilosu 70 lira olan kuzu etini, güneyde 40 liraya alabiliyorsak bu işte bir sorun vardır” diyerek, yetkililerin KKTC’deki piyasayı denetim altına almasını istedi.
Bazı vatandaşlar, bayramın ilk gecesi aile arasında kutlama yapacaklarını ve mangal için en az 5 kilo et gerektiğini belirtirken, aradaki farkın kilosu 30 liradan 150 lira olduğuna dikkat çekti.

Kuzeye geçişlerde yoğunluk yaşandı
KKTC’de bayram tatili olduğundan habersiz çok sayıda Kıbrıslı Rum ve yabancı turist ise Metehan ve Lokmacı sınır kapılarından kuzeye geçiş yaptı. KKTC muhaceret memurları her zaman olduğu gibi geçişlerde sıkıntı yaşanmaması için yoğun çaba harcarken, personel eksikliğinin devam etmesinin yarattığı sıkıntılara dikkat çekildi.
Bayram olduğu halde dün pompalarını açık tutan az sayıdaki akaryakıt bayisinin önemli miktarda satış yaptığı belirtildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.