Diyalog Gazetesi

İhraç işlemi başlatıldı

KIBRIS

Lefkoşa ve Gönyeli’de tespit edilerek tutuklanan 11 kaçak 8 gün daha hücrede kalacak

Lefkoşa ve Gönyeli’de gerçekleştirilen muhaceret kontrollerinde KKTC’de izinsiz ikamet ettikleri tespit edilen M.M.İ., M.K.A., K.O., M.A.M., A.U.R.U., S.E.A., A.J.M., Z.A., Q.K.Y., S.A. ve M.J.I. isimli 11 zanlı, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların soruşturma maksatlı 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verildi.
Gönyeli’de tutuklanan 5 zanlıyla ilgili olguları aktaran polis, 28 Ağustos 2026 tarihinde saat 12.00-18.00 arasında Gönyeli Atatürk Caddesi ve Alayköy Ağıllar bölgesinde muhaceret kontrolleri gerçekleştirildiğini söyledi.
Polis, M.M.İ.’nin 23 Haziran 2026’dan bu yana 66 gün, M.K.A.’nın 24 Haziran 2026’dan bu yana 65 gün, K.O.’nun 23 Mart 2022’den bu yana bin 619 gün, M.A.M.’nin 2 Temmuz 2026’dan bu yana 57 gün ve A.U.R.U.’nun 15 Haziran 2026’dan bu yana 74 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini belirtti.
Polis, Lefkoşa’da tespit edilen S.E.A.’nın 29 Kasım 2025’ten bu yana 272 gün, A.J.M.’nin 29 Kasım 2025’ten bu yana 272 gün, Z.A.’nın 25 Ağustos 2026’dan bu yana 3 gün, Q.K.Y.’nin 29 Kasım 2022’den bu yana bin 368 gün, S.A.’nın 18 Temmuz 2026’dan bu yana 42 gün ve M.J.I.’nin 7 Ağustos 2026’dan bu yana 21 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini kaydetti. Zanlıların 29 Ağustos 2026 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 3’er gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, Muhaceret Dairesi’nden alınması gereken ifadeler ve ihraç işlemlerinin tamamlanması gerektiğini belirterek, 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme; 11 zanlının soruşturma maksatlı 8’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç ayrıca A.U.R.U.’nun izinsiz çalıştığı iş yeriyle ilgili soruşturma başlatılmasına direktif verdi. 

Yorumlar (1)

Doğru Söz 2 Saat Önce

İthalât önlenmeli. Tır dorselerinde günde 100 tane gelir. Her gün 10 tane ihraç etsen ne yazar, etmesen ne yazar. Memleket insan kaynıyor. Dünya Nüfus yoğunluğunda 1. Lige çıktık. Zaten tüm pisliklerde 1. Liglerdeyiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.