Diyalog Gazetesi

İki kardeş cezaevinde

KIBRIS

Gönyeli’de baygın bulunan ve üzerlerinden uyuşturucu çıkan iki zanlının kan örneklerinde Bonzai tespit edildi

Gönyeli’de yol içerisinde durur vaziyette bulunan araçta yapılan kontrolde zanlılardan birinin baygın halde bulunması üzerine başlatılan soruşturmada tutuklanan E.D. ile Y.D. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Araçta yapılan aramada uyuşturuculu kağıt parçası ile tütünle karışık uyuşturuculu iki ucu yanık sarma sigara izmariti ele geçirilirken, iki kardeş yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada olgular aktarılarak, tutuklu yargı talep edildi. Zanlılardan alınan ve analize gönderilen kan örneklerinde sentetik cannabionid (bonzai) türü uyuşturucu tespit edildiği acıklandı. 

Olgular aktarıldı Soruşturmayı yapan polis, 22 Ağustos 2026 tarihinde saat 21.19 sıralarında Gönyeli’de devriye görevi yapan Gönyeli Polis Karakolu ekiplerinin RA 401 plakalı aracı yol içerisinde durur vaziyette tespit ettiğini belirtti.
Polis, araçta yapılan kontrolde sürücü koltuğunda Güzelyurt’ta sakin E.D. ile yolcu koltuğunda yine Güzelyurt’ta sakin Y.D.’nin tespit edildiğini kaydetti. 
Y.D.’nin araç içerisinde baygın vaziyette bulunduğunu mahkemeye aktaran polis, her iki zanlının üzerlerinde yapılan aramada E.D.’nin giymekte olduğu eşofmanın sol ön cebinde üzerinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir kağıt parçası bulunduğunu açıkladı.
Araç içerisinde yapılan aramada ise içerisinde tütünle karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan, uçları yanık iki adet sarma sigara izmariti bulunduğunu kaydeden polis, zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlıların Güzelyurt’ta birlikte kaldıkları ikametgahlarında mahkeme emriyle arama yapıldığını, ancak kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi. 
Polis, zanlıların tasarrufunda bulunan tütünle karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan iki ucu yanık sarma sigara izmariti ile üzerinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan kağıt parçasının gerekli tetkiklerin yapılması amacıyla Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini ifade etti. 
Zanlıların 3 kez mahkemeye çıkarılarak, 10 gün ek süre alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde analize gönderilen emareler ve zanlıların kan örnekleriyle ilgili sonucun çıktığını belirtti. Polis, analiz sonucu zanlıların kanında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeye rastlandığını kaydetti. Polis, her iki zanlının da benzer suçtan sabıkası olduğunu, ayrıca Y.D.’nin askıda meselesi olduğunu belirterek, tutuklu yargı talep etti. 

Satıcı değil, içiciyim Mahkemede söz alan zanlılar talebe itiraz etti. Zanlı E.D., uyuşturucu satıcısı değil bağımlısı olduğunu, üzerinde bulunan miktarın bir gram olduğunu, yakalanmadan önce tedaviye başladığını, tutuklu yargılanması halinde tedavisinin aksayacağını belirterek, tutuksuz yargı talep etti. 

Kardeşim içti, bana bulaştı
Zanlı Y.D. ise kendisinin üzerinde uyuşturucu bulunmadığını, maddenin kardeşine ait olduğunu, zaten kardeşinin de suçunu kabul ettiğini söyledi.
Zanlının beyanı üzerine polis, her iki zanlının da kanında uyuşturucu tespit edildiğini söyledi. Y.D. ise “İşten çıkmıştım, yorgundum arabada uyuya kaldım. Kardeşim içerken bana da bulaştı” dedi.
Mahkeme; zanlıların bir ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

Yorumlar (1)

Vatandaş 1 Saat Önce

Deport deport başka türlüsü düşünülemez...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.