Diyalog Gazetesi

İlk hedef yeni hastane

KIBRIS

Sağlık Bakanı Pilli, büyük projeleri hayata geçirmek için göreve geldiklerini söyledi

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Girne ve Lefkoşa’ya yeni birer hastane kazandırmayı ve Güzelyurt Hastanesi’ni tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Sağlık alanında gözle görülür değişimler yaratılacağını söyleyen Pilli, büyük projeleri hayta geçirmek için göreve geldiklerini ifade etti.
Bakan Pilli, Ramazan Bayramı dolayısıyla Girne Dr. Akçiçek Hastanesi'ni ziyaret etti ve hastane doktorları, sağlık personeli, çalışanlar ve hastaların bayramını kutladı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Girne Doktor Akçiçek Hastanesi Başhekimi Doktor Ceyhun Birinci, göreve yeni gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin hastaneyi ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Bakan Pilli’ye görevinde başarılar diledi.
Bayram nedeniyle gerçekleşen ziyarette, Pilli’ye, Girne Doktor Akçiçek Hastanesi'nin sorunlarını da aktaracaklarını dile getiren Birinci, Bakan Pilli ve ekibiyle hastanenin sorunlarını çözmek için iş birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Detaylar sonra
Sağlık Bakanı Ali Pilli de, bayram dolayısıyla, tüm sağlık merkezi ve hastaneleri ziyaret etmek istediklerini ancak hükümet kurma sürecinden kaynaklanan zaman kısıtlılığı nedeniyle, bayramda sadece büyük hastaneleri ziyaret edebilme fırsatı olduğunu, en kısa sürede tüm sağlık merkezleri ve bakanlığa bağlı tüm hastaneleri ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgiler alacağını söyledi. 
Girne’nin her geçen gün gelişen ve ülkenin turizm merkezi olan bir kent olduğunu belirten Pilli, bakanlık ve hükümetin, Girne’ye, Girne Hastanesi’nin sorunlarına ve bu sorunların çözümlenmesine büyük önem verdiğini vurguladı.
Girne için kente yakışan yeni bir hastane projeleri olduğunu ifade eden Pilli, projeyle ilgili detaylar hakkında kısa süre sonra, kamuoyuna bilgi vereceklerini söyledi.

Hedef büyük projeler
Görevleri süresince bakanlık olarak, doktorlar, hemşireler ve sağlık personeliyle bir ekip olarak çalışacaklarını ve bu dönemde sağlık alanında gözle görülür değişimler yaratılacağını söyleyen Pilli, büyük projeleri hayta geçirmek için göreve geldiklerini ifade etti.
Sağlık sistemindeki sorunların çözülmesi için, her şeyden önce, uzun süredir ülke gündeminde olan Genel Sağlık Sigortası uygulamasının hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade ederek ilk hedeflerinin bunu geçirmek olduğunu söyleyen Pilli, bu amaçla çalışmalara başladıklarını belirtti.
Bakan Pilli sağlıkla ilgili diğer hedeflerinin, Girne ve Lefkoşa’ya yeni birer hastane kazandırmak ve Güzelyurt Hastanesi’ni tamamlamak olduğunu belirtti.

Yorumlar (1)

ALFAROMEO 5 Yıl Önce

PİLLİ, BİR SAHTEKARDIR !!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.