Diyalog Gazetesi

İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı irdelendi

KIBRIS

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Bağımsızlık Yolu, 10 kişi ve daha fazla kişi çalıştıran işyerlerinde sendikasız çalıştırılmanın yasaklanmasının öngörüldüğü İş (Değişiklik) Yasa Tasarı ile ilgili panel düzenledi.

TDP’den verilen bilgiye göre, “Ne Göç olsun, Ne de Geç, Sendika Gelecek” adıyla önceki gün akşam Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası lokalinde düzenlenen panele TDP Milletvekili Zeki Çeler ile Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ali Şahin'in konuşmacı olarak katıldı.
TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, konuşmasının başında yasa önerisine gerek yazılı, gerekse de sözlü önerilerde bulunarak, gelişmesine katkı koyan ve sahip çıkarak destek belirten tüm kişi ve örgütlere teşekkür etti.
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ali Şahin de, “Sendikasız Çalıştırılmak Yasaklansın” kampanyasının emekten yana bir girişim olarak hangi gerekçelerle başladığını anlattı.
Ali Şahin, 10 ve daha fazla kişi çalıştıran işverenlere zorunlu sendika yasasının geçirilmesinin emekçilerin bölünmüşlüğüne ve yaygın sömürüye karşı slogandan öte atılabilecek somut bir adım olduğunu belirterek, yasa tasarısına destek olunması çağrısında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.