Diyalog Gazetesi

Karar değişti, Türkiye’den gelenlere çifte PCR

KIBRIS

Hükümet türkiye’den KKTC’ye geliş koşullarını değiştirdi

Başbakan Ersin Tatar başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu bugün öğlede sonra yaptığı toplantısında Bakanlar Kurulu coronavirüs tedbirleri kapsamında almış olduğu ET(K-1) 773 -2020 sayı ve 11.6.2020 tarihli Bakanlar Kurulukararını tadil ederek kararın 3ncü maddesi altında düzenlenen A kategorisindeyer alan Türkiye’nin bu kategoriden çıkarılarak B kategorisine dahil edilmesineve 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Türkiye’den gelecek yolcuların biriKKTC’ne gelmeden önce 72 saat içinde, diğeri de KKTC’ne giriş noktalarındaolacak şekilde çift PCR testi uygulamasına tabi tutulmasına ve bahse konukararın bu yönde tadil edilmesine ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığıile istişare halinde deniz ve hava limanlarından gelecek olan yolcularınınsayısının düzenlenmesi ve veya kontrollü olacak şekilde kısıtlanmasıkonusunda yetkilendirilmesine karar verildi.

Yorumlar (5)

Şeyda Kazan 4 Yıl Önce

KKTC deki PCR testinin parasını kim verecek, devlet olarak karşılayacaksınız sanırım? Ayrıca hazırlıklarınız da tamamdır herhalde, insanlar havaalanında test için saatlerce bekleyip mağdur olmaz sanırım?

Vatandas 4 Yıl Önce

E yine de hic yoktan eyidir. Yani buna da raziyiz diyelim.

Gibrisli 4 Yıl Önce

Hahahaha hazirlikli olmak bizim kultur anlayisimizda yok. Eger Kibrista yasamissan bunlari bilmen gerekir. Hersye garambolde gidecek, ne zannettin :)))

Kadir bey 4 Yıl Önce

Çift test ne salakliktir kim uydurdu bunu İstanbul Ercan 1.5 saat en fazla ikinci testi hangi kafayla istiyorsunuz Türkiye raporu guvenmiyosaniz Ercan da test yapın dalgamı geçiyorsun insanlarla?!??

KIBRISLI 4 Yıl Önce

Anlamadigin konularda konusarak cahilligini gosteriyorsun sadece. Baska birsey demeycem.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.