Diyalog Gazetesi

Kim bu vicdansızlar!

KIBRIS

Lefkoşa’daki sanayinin arka kısmında bulunan ormanlık alan kimliği meçhul kişi ya da kişilerce ateşe verildi, 15 dönüm arazi küle döndü

Ömer KADİROĞLU
Lefkoşa’nın Organize Sanayi Bölgesinin arka kısmında ormanlık alan içerisinde çıkan yangında çok sayıda ağaç zarar gördü. Elde edilen bilgilere göre saat 18.45’te çıkan yangın İtfaiye ekiplerinin, Lefkoşa Türk Belediyesi tankerleri ve Orman Dairesinin yoğun uğraşları sonucunda güçlükle kontrol altına alındı. Yangın sonucu 15 dönüm ormanlık alan içerisinde bulunan yaklaşık 250 adet ağaç ve maki örtüsü yanarak zarar gördü. Çıkan yangın sonucu Lefkoşa’nın sayılı ormanlık alanlarında biri büyük bir zarar gördü. Yoğun uğraşlar sonucu söndürülen yangınla ilgili soruşturma sürüyor. Polisten akşam saatlerinde yapılan açıklamada, arazinin meçhul kişi yada kişilerce yakıldığı belirtildi.
Öte yandan Diyalog’a konuşan bir vatandaş ormanlık araziyi yakanları ‘Vicdansızlıkla’ suçlayarak, “Ormanlık alanda bulunan o kadar ağaç ve canlı bugün küle döndü. Bu resmen vicdansızlıktır. Cinayet işlemekle eşdeğerdir” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.