Diyalog Gazetesi

Koyun gibi sürüklendim

KIBRIS

Bulut Akacan’ın korumaları tarafından darp edildiğini söyleyen Erhan Başay mahkemede konuştu:

 Suna ERDEN

Girne’de 7 Ocak 2019 tarihinde bir restoranda Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu darp ettikleri öne sürülen İş insanı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un davası dün tanıkların dinlenmesiyle devam etti.
Davanın dünkü oturumunda sanıklar tarafından darp edildiği öne sürülen Erhan Başay, olayın yaşandığı restoranın çalışanı, Dr. Fehim Ali Türktan ve bir görgü tanığı mahkemede dinlendi.
Tanık kürsüsüne çıkan Erhan Başay, “Üç kişi beni koyun gibi sürükledi ve darp etti” ifadelerini kullanırken, Akacan, Kurbanov ve Özorçun’la ilgili şikâyetini geri çektiğini söyledi.
Başay, “Ailem huzursuzdu. Eşim ve kızım şikâyetimi geri çekmemi istedi. Ben de huzuru bulmak için şikâyetimi geri çektim” dedi.

Hesap sordu
Erhan Başay tanık kürsüsünde şunları söyledi: “Bulut Akacan’ın yanında bir yıl çalıştım. Orçun Özorçun hem şoförü hem de korumasıydı. Vasıf Kurbanov ise ben işten çıkmadan 3 hafta önce işe başlamıştı. Tam olarak ne iş yaptığını bilmiyorum. 7 Ocak’ta yaşanan olaydan önce Bulut Akacan beni telefonla arayıp küfür etmişti. Bu konuda polise şikâyette bulunmuştum. Olay günü ise Zeki’yi aradım. Bir iş konuşmak için çağırdım. Restoranda buluştuk. Bir ara Orçun Özorçun geldi, ‘Ne yapıyorsun Erhan Ağa’ dedi. Ben de ‘İyiyim evlat’ dedim. Sonra Kurbanov en sonda Bulut Akacan geldi. 
Akacan başka masadan bir sandalye alıp, yere sert bir şekilde vurduktan sonra yanımıza oturdu. ‘Benimle derdin ne’ diye sordu. Ben de ‘Alacağım var’ dedim. ‘Bel altı vuruyorsun’ dedi. Küfür etti. ‘Benimle böyle konuşamazsın’ diyerek işaret parmağımla hareket çektim. Tam o esnada Bulut Akacan elimi tuttu. Orçun arkadan beni kavradı. Darp edildim. Bu esnada mekânın sahibi gelip bizi uyardı ve dışarı çıkmamızı istedi.”

Koyun gibi sürüklendim
Koyun gibi sürüklendiğini ifade eden Başay şöyle devam etti: “Üç kişi beni koyun gibi tutup sürükledi, çekti. Restoranın sandalye, masa ve korkuluklarına tutundum ama olmadı. Dışarı çıkarsam daha ciddi darp edileceğimi biliyordum. İnsanlar gördü, izledi ama kimse müdahale etmedi. Dışarı çıkarıldım, enseme tokat yedim, darp edildim. Bulut Akacan mı Orçun Özorçun mu tokat attı bilmiyorum. Görmedim. Dışardayken Bulut Akacan bana bir tekme attı, ikinci tekmeyi atmaya çalışırken düştü. 
Zeki o esnada ayırmaya çalışıyordu. ‘Yapmayın’ diyordu. Sonra Zeki’yi yerde gördüm. Her tarafta kan vardı. Nabzına baktım. Ambulans, polis geldi beni de Zeki’yi de götürdü. Polis beni hastaneye götürüp darp raporu aldı. Bende tekme izi vardı. Sakinleştirici ilaç da verdiler. Zeki daha sonra Lefkoşa’daki devlet hastanesine götürüldü.” 

Doktor tanık: Zeki Asımoğlu bir şey hatırlamıyordu
Davanın dünkü oturumunda darp edilen Erhan Başay ile Zeki Asımoğlu’na ilk müdahaleyi yapan Dr. Fehim Ali Türktan da tanık olarak dinlendi.
Türktan şunları söyledi: “7 Ocak 2019 tarihinde Girne Akçiçek Hastanesi’nde görevliydim. O gün Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu muayene ettim. Zeki Asımoğlu hastaneye getirildiğinde tansiyonu normaldi. Şuuru açık ama bir şey hatırlamıyordu. Başının arkasındaki saçlı deride 7-8 santim yarık vardı. Alt ve üst damaklarında da yırtılma mevcuttu. Sağ çene kemiğinde şişlik vardı. Dişlerinde de kayma mevcuttu. Erhan Başay’ın ise dizinde hafif sıyrık vardı.”

Görgü tanıkları anlattı
Görgü tanığı Semra Çetin ise tanık olduğu anları aktardı. Çetin “Olayın yaşandığı restoranın yakınındaki klinikte çalışıyorum. O gün sesler duydum, dışarı çıkıp baktım. Münakaşa ediyorlardı. Restoranın oradaki kaldırıma çıktılar, sona Bulut Akacan, Erhan Bey’e tekme attı. Zeki Beyi de yerde gördüm. Yerde kan da gördüm. Başka da bir şey görmedim” dedi.
Olayın yaşandığı restoranda kasiyer olarak çalışan Şerife Kayruhan da şunları ifade etti: 
“O gün Erhan Bey geldi, yemek yedi. Daha sonra Orçun ile Bulut Bey geldi. Orçun önceden telefonla arayıp sipariş vermişti. Siparişi almaya geldi ve Bulut Bey ile Vasıf Bey’in de yemeğe geleceğini söyledi. Sonra aniden bir kavga çıktı. Zeki Beyi yere düşerken gördüm. İçeri koşup bez aldım, Zeki Bey’in başının altına koydum.”
Tanıkların dinlenmesinin ardından dava bugün devam edilmek üzere ertelendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.