Diyalog Gazetesi

KTOEÖS Meclis önünde eylem yaptı

KIBRIS

Yılmaz YAKAR
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Cumhuriyet Meclisi önünde pankartlı eylem yaparak, milletvekillerinin, ettikleri yeminin içerisinde yer alan ilkelere ve Anayasa’ya bağlı kalmaları gerektiğinin altını çizdi.
KTOEÖS eyleminde Anayasa’nın 1 ve 59’uncu maddelerine yer verilen pankartlar açılırken, diğer bir pankartta “Demokratik, çağdaş toplum için, nitelikli bilimsel laik eğitim için saygın, aydın, özgür öğretmen için insanca bir geçim ve yaşam için mücadeleye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
Basın açıklamasının başında dün yaşanan olaylara dikkat çeken KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, bugün hiç alışık olunmayan olaylara tanık olunduğunun altını çizdi.
Eylem, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin mevcut olduğu bir hukuk devletinde linç kültürüyle hareket edilmesini, hukuk mücadelesi yerine şiddet eylemlerine başvurulmasını kınadıklarını belirtti.
Eylem, dünkü olaylara ilişkin yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyleyerek, olayları sendikal platform içerisinde değerlendireceklerini ifade etti.
 KTOEÖS’ün eylemine, YKP, DEV-İŞ, KTÖS, Basın–Sen, Güç-Sen ve DAÜ-Sen de destek verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.