Hamit ER
Güney Kıbrıs’a geçen KKTC vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle araçlı geçişlerin yapıldığı Lefkoşa’daki Metehan Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşuyor, izdiham yaşanıyor.
Güneye geçişlerdeki artışın daha çok alış-veriş amaçlı olduğunu belirten vatandaşlar, Euro’nun değer kazanmasına karşın birçok ürünün kuzeyden daha ucuza geldiğini söylüyor.
Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinden itibaren akşama kadar Metehan’da benzeri görülmemiş bir yoğunluk yaşandığını belirterek, sınırdan geçiş süresinin bir saati aştığını söyledi. Yetkililerin bu sorunu çözmesini isteyen vatandaşlar, yeni sınır kapılarının açılması gerektiğine dikkat çekti.
Liderlerin 4 yeni sınır kapısı açılması konusunda anlaşmaya vardığını, fakat Cenevre görüşmesi sonrasında bu konuda herhangi bir ilerlemenin olmadığını belirten vatandaşlar; akaryakıt için kuzeye geçmek isteyen çok sayıda Rum plakalı aracın, izdiham nedeniyle geri döndüğünü söyledi.
Metehan’dan geçiş yapan vatandaşların bir kısmı Trodos’a gideceğini, bir kısmı ise değişik bölgeleri ziyaret edeceğini söyledi.
KKTC yetkililerine seslenen vatandaşlar “son zamanlarda yaratılan türban tartışmalarını bırakıp, ülke sorunlarıyla ilgilensinler ve çarşıyı ucuzlatsınlar” dedi.
Magusalı 2 Hafta Önce
O kadar çok önemli mi güneye gitmek. Gerekmiyorsa gitmesinler.
Doğru Söz 2 Hafta Önce
Güneyde insanlar daha rahat daha özgür hissediyor. Stressiz. Normal olarak.
Hasan Nuri 2 Hafta Önce
Tertemiz Avrupa Ülkesine Kim Gitmek İstemesin Ki ? Kötü Kokulu ve zehirli Dumanlı Ka Ka TCde kalmak daha mı iyidir yani ?
Muslihiddin 2 Hafta Önce
Parası çok olan Kibrislilar harcamaya gidiyor. Dönüşte sormak lazım ne kadar harcadılar diye..
Tamer Karadeniz 2 Hafta Önce
TL ye çevrildiğinde bile daha ucuz olan: A. Jumbodan alış veriş, B. Kasap alışverişi, C. Hamburgercik yemek, D. Trodos'a gidip kar görmek, E. Baftan giysi alışverişi yapmak.. F. Ev yapımı Zivania almak, G. Kuzeyde ucuz olan malları satmak. Başlıca nedenler olabilir..
Bir okur. 2 Hafta Önce
Sen istedin diye gitmesinler.
maradona 2 Hafta Önce
kıbrıs kıbrıslılarındır istedikleri yere giderler.üstelik kıbrıs küçük 1 yer.can sıkıntısından patlaylımmı
Ali 2 Hafta Önce
Belediyen tembel ise yapacak bişey yok
Ali 2 Hafta Önce
Kuzeye gelen güneyliler ne hisseder acaba
Ali 2 Hafta Önce
Halbuki kuzeyde yaşayanlar korkusuzca güneyden ev alabilmeli ve bu çile bitmeli. Ama hepsi de korkar yerleşsin. Güvenmezler.
Turkish Power 2 Hafta Önce
Suç korkak ecevitte 2.harekatı bile erbakanın zorlamasıyla yapan adam ineceksin limasola larnakaya
Magusalı. 2 Hafta Önce
Doğduğum eve bile girip göremedim. Müsade edilmedi. Mallarımızı ekip biçiyorlar. Üzerine hava alanı yapmışlar. Güneye gitmek istemiyorum çünkü bana açıklaması veriyor.
Doğru Söz 2 Hafta Önce
Kuzeye gelen rumlar benzine kumarhanelere geliyor. Bir zamanlar daha ucuz olan şeyler için da geliyordu. Ucuzluk gitti. Kumarhane o tarafta da açıldı. Gelenler azalmaya devam ediyor. Sen daha anlayamadın aaaa Ali.
NİYAZİ TİLKİ 2 Hafta Önce
ortalığı fica dolduracan
Mehmet Davutoğlu 3 Gün Önce
Güney'e gidenler Rum kimliği alsınlar daha da dönmesinler. Orada hayat çok rahattır belki de... Hoş Rumlardan farkınız yok!