Diyalog Gazetesi

Önemli girişim

KIBRIS

Uyuşturucu suçundan cezaevine düşenlerin topluma yeniden kazandırılması çalışması başlatıldı

 Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Merkezi Cezaevi Müdürlüğü arasında “Uyuşturucu Suçundan Dolayı Cezaevinde Bulunan Bireylerin Topluma Yeniden Kazandırılması Hizmet Modeli Projesine” ilişkin protokol imzalandı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Merkezi Cezaevi Müdürlüğü tarafından yürütülecek Proje çerçevesinde bağımlılık nedeniyle ceza yükümlülüğü alan ve aynı suçtan birden fazla hüküm giyen bireylere cezaevinde geçirdikleri süre boyunca ve tahliyesi sonrasında madde bağımlılığı tedavisi ve psiko-sosyal desteğin sürdürülmesi, aile ile ilişkilerini yeniden kurması, topluma uyum sağlaması, bireyin tekrar üretken bir hale gelebilmesi, gerekli olması durumunda acil olan barınma, beslenme, giyim, sağlık, eğitim ile ilgili tüm ihtiyaçlarının ilgili kurumlarla işbirliği ile karşılanması ve topluma yeniden kazandırılması amaçlanıyor. 
Başbakanlık Şeref Salonunda, Başbakan Tufan Erhürman ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle imzalanan protokole, Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu ile Cezaevi Müdürü Metin Bilmem imza koydu. 

Erhürman: Üçte biri uyuşturucu 
Başbakan Tufan Erhürman protokol imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, bugün tutuklu ve hükümlülerin üçte birinin uyuşturucu ile ilintili suçlardan dolayı cezaevinde bulunuyor olmalarının uyuşturucu ile mücadelenin önemini açık biçimde gösterdiğini vurguladı. 
Erhürman, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü bir çalışmayı gerektirdiğini ifade ederek, yasalarla ve kollukla yürütülecek mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını belirtti. 
Uyuşturucu kullanma suçundan dolayı mahkum olanların ve bağımlıların tedavisi, rehabilitasyonu ve üretken kılınarak topluma kazandırılmasının da mücadelenin çok önemli bir unsuru olduğunu ifade eden Erhürman, şöyle devam etti:
“Bugün İçişleri Bakanlığı’na bağlı Merkezi Cezaevi Müdürlüğü ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu arasında imzalanan protokol ile amaçlanan, ülkemizde ciddi bir ihtiyaç olan bağımlılıkla mücadele ve bağımlılara destek faaliyetleri açısından ileri bir adım atmaktır. 

Baybars:183 tutuklu var
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da, uyuşturucu suçundan dolayı mahkum olan bireylerin topluma kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, projenin önemine vurgu yaptı.
Baybars, cezaevinde uyuşturucu meselesine bağlı 183 tutuklunun bulunduğunu, bu yüzden hem suç işlenmeden hem de işlendikten sonra önlem almanın, bu suçların önüne geçmenin önemli olduğunu belirterek, kendilerine bu konuda görev düştüğünü, bu çerçevede projenin önemli bir adım olduğuna inanç belirtti. 
Cezaevinin sadece ceza değil, bunun yanında iyileştirme yeri olması gerektiğine de işaret eden Baybars, bireylerin topluma yeniden kazandırılmalarına yönelik projenin aileler için de büyük önem taşıdığını kaydetti. 

Bilmem: Çok arttı
Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem de, uyuşturucu probleminin son 2 yılda çok arttığına işaret ederek, bu suça bağlı cezaevinde bulunan bireyleri topluma kazandırmanın önemli olduğunu, bu çerçevede yaptıkları ve hazırladıkları projenin protokol olarak imza aşamasına geldiğini anlattı. 

Karaokçu: Yüzleşme ve kabul
Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucu meselesinde yüzleşme ve kabulün önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, bu konuda komisyon olarak göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.