Diyalog Gazetesi

Renkli bir gün

KIBRIS

Hellim ve Pastelli almak için Kozanköy’e akın eden vatandaşlar güzel bir gün geçirdi

 Onur ULAĞ

Lapta Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve açılışı önceki gün Mustafa Akıncı tarafından gerçekleştirilen 3. Kozanköy Hellim ve Pastelli Festivali dün de renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin son gününde el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu, çeşitli halk dansları gösterileri ve konserler de katılımcılara güzel anlar yaşattı. 
Kozanköy’de yapılan 3. Kozanköy Pastelli ve Geleneksel Ev Ürünleri Festivali’ne halkın ilgisi yoğun oldu. Çocuklar ve gençler eşek gezisi ile eğlenirken, anne ve babalar bol tarafından alış-veriş yaptı.
Festivalde Kıbrıs’a özgü gullurikya, lokma, şamişi, pekmez, pilavuna, zeytinli, pastelli, üzüm sucuğu, köy hellimi, zivaniya ve macun çeşitleri satışa sunuldu. 
Hamur ve pekmezden yapılan gullurikya ise rağbet büyüktü. Köyde yapılan bu festivalden dolayı hem esnaf hem de köylü mutlu olduğunu söyledi. 
Çeşitli halk dansları gösterileri ve konserlerin de yer aldığı festival de el emeği göz nuru takılar, ev gereçleri, yastıklar ve süs eşyaları da satışa sunuldu.
Havanın da güzel olması nedeni ile çocukları ile festivale akın eden bölge sakinleri güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
Üçüncüsü yapılan ve dün tamamlanan festivalin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı eşi Meral Akıncı ile stantları gezerek bölge halkı ile sohbet etti.
3. Kozanköy Hellim ve Pastelli Festivali’nde bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, çeşitli belediyelerin köylerde düzenledikleri etkinliklere katılmanın kendisine halkla kucaklaşma imkânı verdiğini dile getirdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.