Diyalog Gazetesi

Siber: “Mutlaka çözülecek”

KIBRIS

Seçim çalışmalarına devam eden Siber, güneyden göç eden insanların bir kısmının halen eşdeğer mağduru olduğuna dikkat çekti

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Mülteci Hakları Derneği ve Lefkoşa’daki Bandabuliya’yı ziyaret etti. Siber ayrıca Doğancı’da halk toplantısına katıldı. 
Ziyaretlerde yaptığı konuşmada Siber, çocukluğunun köylerde geçtiğini ve dedelerinin çiftçi olduğunu belirterek çiftçileri yakından tanıdığını söyledi. Siber, hayatını topraktan kazanan insanlar için toprağın önemine vurgu yaparak 1974 öncesi gettolarda yaşadığı dönemlerde Kıbrıslı Türklerin, toprağına sahip çıktığını ve o zor şartlarda bile toprağını elden çıkarmadığını ifade etti. 
Güneyden göç eden insanların bir kısmının halen eşdeğer mağduru olduğunu belirten Siber, eşdeğer sorunun gecikmiş adalet olsa da mutlaka çözüleceğini dile getirdi. 
Siber, özellikle takasın devreye girmesinin birçok eşdeğer mağdurunun mağduriyetini gidereceğine vurgu yaptı. 
Siber, Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında mülkiyet problemi olduğunu ve bu problemin çözümü için Kıbrıs sorununun çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. 
Daha planlı ve programlı bir yaşama geçilebilmesi adına yapacak çok işleri olduğunu kaydeden Siber, tüm halkı kucaklayan bir lider olacağını ifade etti. 

“Siyasetimizin odağında insan var” 
Mülteci Hakları Derneği’nde hayata geçireceği projeleri aktaran Siber, 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde birçok projeyi hayata geçireceklerini ve bu projelerin hepsinin tamamen insan odaklı projeler olacağını ifade etti. Mevcut cumhurbaşkanının kendisine yönelik “Bu makam icraat makamı değil” sözlerini eleştiren Siber, “Her makam icraat makamıdır” dedi. İnsan haklarına yönelik çalışan kişileri gördükçe gururlandığını aktaran Siber, bu konuda kendini geliştirmiş insanlardan toplumun faydalanması gerektiğini belirtti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.