Diyalog Gazetesi

Şikayeti var cümle yasaktan

KIBRIS

Bakkal poşetinin içine sigarasının yanı sıra mermi ve cinsel gücü artırıcı hap koyarak mahkemeye giden Abdülkadir Zeyin ‘yılın en cesur zanlısı’ oldu

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi binasında geçtiğimiz gün yaşanan olay duyanlara “cesaretin bu kadarına pes artık” dedirtti. 
Gündemde bulunan davası için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne giden ve içerisinde canlı mermi ile cinsel gücü arttırıcı 3 adet hap bulunan çanta ile mahkeme binasına girmeye çalışan Abdülkadir Zeyin isimli zanlı, çantanın görevli polis tarafından aranması sonucu yakayı ele verdi. Polis tarafından gözaltına alınan Zeyin dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının 19 Ekim 2016 tarihinde saat 09.00 sıralarında, önceden aleyhine açılmış olan ceza davasında hazır bulunmak için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne giriş yapmak istediğini söyledi.
Polis, zanlının o esnada, taşımakta olduğu bel çantasında yapılan arama sonucunda, 1 adet güney menşeli ithali yasak olan 12’lik av tüfeği fişeği ile 2 adert ve yarım olmak üzere 2 buçuk adet cinsel gücü arttırıcı “kamagra” isimli hap bulunduğunu söyledi. 

Soruşturmaya müdahale edemez
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığına dikkat çeken Saydağ, ancak zanlının soruşturmaya müdahale edebilecek bir pozisyonda olmadığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin lehine 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.