Diyalog Gazetesi

Silah aniden patladı iki polis yaralandı

KIBRIS

Cezaevi firarisi Gökhan Takımcılar’ı yakalayan ekipler, başarılı operasyon sonrası talihsiz bir kaza yaşadı

 Hüseyin ÇİÇEK-Ömer Kadiroğlu

Lefkoşa’da bulunan Merkezi Cezaevi’nden 14 Şubat günü firar eden Gökhan Takımcılar, önceki gece Dörtyol Köyü’nde başarılı bir operasyon sonucu yakalandı. 
Mandıralar bölgesinde saklanan Gökhan Takımcılar, önceki gece saat 22.30’da Dörtyol Polis Karakolu ekiplerinin operasyonu sonucu kıskıvrak yakaladı. 
Zanlının yakalanmasının ardından talihsiz bir kaza meydana geldi. 
Bir polis memurunun tabancası, Dörtyol Polis Karakolu içerisinde aniden ateş aldı. Tabancayı taşıyan polis memuru elinden, polis çavuşu Berk Mercanoğlu da bacağından yaralandı. Polis çavuşu Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Ameliyat edilen polis çavuşu Berk Mercanoğlu’nun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis çavuşunun ameliyatını gerçekleştiren Operatör Dr. Hasan Birtan, Diyalog’a yaptığı açıklamada, “Berk Mercanoğlu’nun durumu kritikliğini koruyor” dedi.

Durumu kritik
Ameliyatın 4 saat sürdüğünü açıklayan Dr. Birtan, şunları söyledi:
“Polis çavuşu Berk Mertcanoğlu hastaneye getirildiğinde çok kan kaybetmiş ve hayati tehlikesi bulunuyordu. Her iki bacağı da ateşli silahla yaralanmıştı. Hemen ameliyata alındı, bacağındaki damar parçalandığı için diğer bacağından alınan damar, parçalanmış damarın yerine yerleştirildi. Şu anda durumu kritikliğini koruyor. Herhangi bir ödem veya damarda emboli oluşmaması için tedavi uyguluyoruz. Kalp damar cerrahisi yoğun bakım servisinde müşahede altına tutuluyor.”

Firari mahkemeye çıkarıldı
Olaylı operasyonla yakalanan zanlı ise dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 14 Şubat tarihinde saat 10.00 sıralarında zanlı Gökhan Takımcılar’ın Merkezi Cezaevi’nin güneye bakan yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki duvara merdiven dayayıp, duvarı aşıp 6 metre uzunluğundaki ip ile aşağıya inerek firar ettiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlının 15 Şubat tarihinde Dörtyol Köyü’nde tespit edildiğini ve mahkeme emri gereği tutuklandığını söyledi. 
Polis memuru Taşlı zanlının yeni yakalandığını cezaevinden kaçmasına yardım eden olup olmadığının araştırılacağını, ayrıca kamera görüntülerinin inceleneceğini belirterek, 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.