Diyalog Gazetesi

‘Şok oldum’

KIBRIS

Güzelyurt’ta Özel Dumancı’ya ait aracın camını kırarak 6 bin lirayı çaldılar

 Suna ERDEN

Güzelyurt’ta son zamanlarda yaşanan suç olayları bölge halkını isyan noktasına getirdi. 2019 yılı Ocak ayı başlarında bölgede bir şahsın evinden 250 bin TL değerinde ziynet eşyası çalınırken, geçtiğimiz Pazar günü de Özel Dumancı’nın aracından 6 bin TL alındı.
Kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar, Dumancı’nın aracının camını kırıp çanta içerisinde bulunan parayı alıp kayıplara karıştı. 
Soyguncuların çantada bulunan 28 bin Sterlin tutarındaki çekleri ise almadığı belirtildi. 
Bölgede emlakçılık yapan 31 yaşındaki Özel Dumancı ilk kez böyle bir olay yaşadığını ifade ederek, “Şoka uğradım” dedi.
Diyalog’a konuşan Özel Dumancı şunları anlattı: 
“Geçtiğimiz 3 Mart Pazar gecesi birileri evimin önünde park halinde duran aracımın camını kırıp, çantamda bulunan 6 bin TL’yi çaldı. Sabah saat 06.30 sıralarında durumu ilk önce annem fark etti. Bana aracımın camının kırık olduğunu söyledi. Gidip baktık ve para alınmıştı. Hemen polise haber verdik. Şüphelendiğimiz bazı kişiler vardı, onları da söyledik. Ancak bir hafta geçti bir sonuca ulaşılmadı. Polisler bize mahalledeki üç kamerayı incelediklerini ancak hırsızların özellikle görüntülere takılmamak için farkı yollardan aracın yanına geldiklerini söyledi. 
Başıma bunlar gelince bizim arka mahalledeki Meral Erkıvaç’ın da 5 Ocak tarihinde evinin soyulduğunu, 250 bin TL değerinde ziynet eşyalarının çalındığını öğrendim. Daha önce duymuş olsam paramı ve eşyalarımı araçta bırakmazdım. Ayrıca Güzelyurt bölgesi küçük bir yerdir. Herkes birbirini tanıyor. O yüzden hiç başıma böyle bir şey geleceğini düşünmedim. Her zaman paramı da eşyalarımı da araçta bırakıyordum. Başıma bu olay gelince şoka uğradım. Bu arada çantadan sadece parayı almışlar. 28 bin Sterlin tutarında çek vardı, onlara dokunmamışlar. Polislerimizden bölgemizde yaşanan bu tip vakaların aydınlatmasını bekliyoruz. “ 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.