Diyalog Gazetesi

Soruşturma sürüyor

KIBRIS

Narkotik Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda 60 gram uyuşturucu ile yakalanan 4 zanlı 5 gün daha tutuklu kalacak

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Narkotik Şube ekipleri tarafından bir ikametgâha düzenlenen operasyonda ele geçirilen 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile tutuklanan Keziban Şimşekatam, Uğur Özbayır, Tuğba Canku ve Murat Özbayır hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, haklarında ek süre talep edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 4 Mart 2019 tarihinde aldıkları bir ihbar üzerine zanlı Keziban Şimşekatam’ın ikametgâhına operasyon düzenlediklerini ve bahçe kısmında bulunan su deposunda, köpek maması kutusu içerisinde, 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.
Zanlı Keziban Şimşekatam’ın uyuşturucu maddeler ile ilgili “oğlumun olabilir” şeklinde izahatta bulunduğunu belirten Türe, o esnada evin önünde yaya olarak geçmekte olan oğlu zanlı Uğur Özbayır’ın tespit edildiğini ve bölgeye geldiği kiralık araç içerisinde arama yapıldığını belirtti. Polis, yapılan aramada bir adet hassas terazi bulunduğunu ifade etti.

Aracı, Tuğba kiralamış
Uğur Özbayır’ın, aracı kullanması için kendisine zanlı Murat Özbayır’ın verdiğini söylediğini aktaran Türe, yapılan incelemede aracı zanlı Tuğba Canku’nun kiraladığının belirlendiğini aktardı. Polis, zanlının gözaltına alındığını söyledi. 
Zanlı Canku’nun aracı Muratg Özbayır’ın ehliyeti olmaması nedeni ile yardımcı olmak amaçlı kiraladığı iddiasında bulunduğunu da aktaran Türe, zanlı Murat Özbayır’ın ise İngiliz Üsler bölgesinde SBA polisi tarafından yakalandığını ve Dörtyol Polis Karakolu’na teslim edildiğini söyledi.
Soruşturmanın tamamlanmadığını, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin analiz sonuçlarının beklendiğini bildiren Türe, mahkemeden ek süre talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlıların, 5 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.