Diyalog Gazetesi

Süperrrr

KIBRIS

Kıbrıslı Türklerin 4 ayda güneydeki harcamaları 7,5 milyon, Rumların KKTC ve Türkiye’deki toplam harcamaları 3,3 milyon Euro

Kıbrıslı Türklerin, bu yılın ilk 4 ayında Güney Kıbrıs’taki mağazalarda sadece kredi kartıyla harcadığı paranın tutarı 7,5 milyon Euro’ya ulaştı.
Buna karşın Kıbrıslı Rumların KKTC’de ve Türkiye seyahatlerinde harcadığı paranın 3 milyon 300 bin lira olduğu bildirildi.
Kredi kartlarıyla ilgili istatistik verileri açıklayan JCC şirketi, Kıbrıslı Türklerin sadece Nisan ayında Güney Kıbrıs’ta kredi kartlarıyla yaptığı harcamaların 2 milyon 36 bin 71 Euro’yu bulduğunu, ilk dört aylık dönem baz alındığında ise, yaklaşık 2 milyon Euroluk kısmının süpermarket alışverişleri için harcandığını açıkladı.
Kıbrıslı Türkler ilk dört aylık dönemde ayrıca bir buçuk milyon Euro’luk tekstil ürünü aldı.

İnsani yardım harcamaları

Simerini gazetesi, Kıbrıslı Türklerin 20 bin Euro’luk “insani yardım” harcamasında bulunduklarını da iddia etti.
Kıbrıslı Rumların ise harcamalarının büyük bir kısmının Türkiye’ye seyahat ve otel konaklamalarında yapıldığını, 626 bin 823 Euro’nun uçak bileti alımında kullanıldığını aktaran gazete, otel konaklaması için ise bir milyon 130 bin 729 Euro ödendiğini belirtti.
Habere göre Kıbrıslı Rumlar, tekstil ürünleri için 312 bin 464, diğer perakende ticaret ürünleri için 274 bin 783, hizmet alımı için 95 bin 442 ve yakıt için 45 bin 688 Euro harcadılar.
Gazete, veriler ışığında, ilk dört aylık dönemde 2 bin 884 kişinin KKTC üzerinden Türkiye’ye seyahat ettiklerini, Nisan ayında yapılan seyahat sayısının 660 olduğunu da aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.