Diyalog Gazetesi

Tüm satışlar  mercek altında 

KIBRIS

Dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan emlakçı Yasemin Taşkıran’ı sorgulayan polis, soruşturmayı genişletti

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırdığı gerekçesi tutuklanıp, teminata bağlandıktan 3 gün sonra yeniden gözaltına alınan 51 yaşındaki emlakçı Yasemin Taşkıran hakkındaki soruşturma sürüyor.
İkinci vukuatında Almanya’da yaşayan ve Kıbrıs’ta ev alan Mehmet Ali Beldiran’ı dolandırdığı öne sürülen zanlı Taşkıran dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlının satışını yaptığı diğer daireler ile ilgili soruşturma yapılacağı belirtildi.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddialar aktaran polis, Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ ın 5 Mart tarihinde ülkeye gelerek zanlı hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi. 
Polis, Mehmet Ali Beldiran’ ın şikâyetinde 02 Ağustos 2018 tarihinde Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 102 nolu daireyi satın almak için ilgili şirket ile anlaştığını söylediğini aktardı. 

Haberleri gördü, soluğu Kıbrıs’ta aldı
Polis, Beldiran’ın satın aldığı eve ödenmesi için zanlıya 40.995 Euro verdiğini, ancak ilgili şirket ile yaptığı görüşmede paranın kendilerine verilmediğini öğrendiğini söylediğini belirtti. 
Polis, zanlının kısa süre önce Arif Selçuk Yöntem’i n parasını çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını, olayın basına yansıması üzerine Almanya’da yaşayan Beldiran’ın haberleri görüp Kuzey Kıbrıs’a geldiğini söyledi.
Polis, 5 Mart tarihinde yapılan şikâyet üzerine zanlının gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığını hatırlattı.
Soruşturma memuru, zanlının Beldiran’dan para istediğine dair bir dilekçe ve bu sayede onun hesabından para aldığının tespit edildiğini açıkladı.

“Beldiran’ın bana borcu var” diyor
Polis, zanlının suçlamaları kabul etmediğini, Beldiran’ın kendisine borcu olduğunu için söz konusu parayı aldığını söylediğini aktardı. 
Polis, zanlının ilgili inşaat firmasında satmakla yetkili olduğu diğer dairelerin ödemesinin yapılıp yapılmadığının araştırılacağını kaydetti. 
İlgili banka ile banka memurlarında ifade alacaklarını belirten polis, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

İlk suçunu itiraf etmişti
Zanlı, Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 nolu daireyi satın alan ünlü aktör Selçuk Yöntem’in, EFT ile gönderdiği 352.960 TL’yi çalıştığı emlak şirketine vermeyip, çaldığı ortaya çıkmıştı. 
Yöntem’in şikâyeti üzerine tutuklanan zanlı ifadesinde suçunu kabul edip, parayı kendi borçları için harcadığını itiraf etmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.