Diyalog Gazetesi

Uyanıklığı başını yaktı

KIBRIS

Sahte kimlikle arkadaşının yerine matematik sınavına giren Boris Kambibwe Eben, gözetmene yakalanacağını hesaplayamadı

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bir üniversitede, arkadaşı olan Fortune Ojemwengie Asemota’nın kimliğine bürünerek, matematik sınavına giren Boris Kambibwe Eben, gözetmenin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Boris Kambbiwe Eben ile Fortune Ojemwengie Asemota, okul yönetiminin şikâyeti üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, 15 Nisan 2019 tarihinde, Gazimağusa’da, bir üniversite kampüsü içerisinde, Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirilen matematik sınavına, zanlı Boris Kambibwe Eben’in, zanlı Fortune Ojemwengie Asemota’nın kimlik kartına kendi resmini yapıştırarak sınava girdiğini söyledi. Görevli olan gözetmenin durumu fark ettiğini ve okul yönetimi tarafından konunun kendilerine aktarıldığını anlatan Çebi, zanlıların suçlarını kabul ettiğini bildirdi.

İkisi de teminata bağlandı
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Çebi, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlıların 10’ar bin TL nakdi kefalet ödemeleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.