Diyalog Gazetesi

Yardım bekliyor

KIBRIS

Gürcan Döner adlı vatandaş, kira bedelini ödeyemediği için atıldığı evinin önünde yaptığı derme çatma çadırda yaşam mücadelesi veriyor

Gürcan Döner, 54 yaşında 2 çocuk babası ve eşinden 3 yıl önce boşanmış. 1991 yılından beri yaşadığı eve en son 2002 yılında kira ödemiş. 2002’den bugüne ise kendi ifadesiyle ev sahibinin bu yönde bir talebi olmaması nedeniyle kirasını ödememiş. Diyalog muhabirine yaşadıklarını anlatan Gürcan Döner, Ev sahibinin bir süre önce “Haciz kararı” aldığını belirterek, “Ben de evden atılmaktansa boşalttım ve anahtarları da teslim ettim” dedi. Gürcan Döner, evi boşaltmasının ardından ise sokakta yaşamaya başladığını belirtti. Döner, “İki çocuğum var kızım kayınpederiyle birlikte yaşadığı için oraya gidemem, oğlumun ise nerde olduğu ve ne yaptığını bilmiyorum” diye konuştu. 
“Bu parayla geçinmem mümkün değil”
Gürcan Döner, 920 Türk Lirası tutarında bir maaşı aldığını ancak bu miktarın sağlık sorunlarını bile karşılamaya yetmediğini belirterek, “Ben yüksek tansiyon hastasıyım, her ay gözlerim için kullandığım ilaçlara 26 TL ödüyorum, yardım almak için bazı kurumlara başvurdum ancak bana “Bu bizim işimiz değil yapacak birşeyimiz yok dediler, hangi kapıyı çaldıysam bana yardım eli uzatan olmadı” diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Sorunlarına bir çözüm bulana kadar atıldığı evin önünde çadırda yaşamayı sürdüreceğini anlatan Döner, “Bu aşamada kapıyı kırıp içeri girsem işgalci durumuna düşeceğim ben de bunu yapmak istemiyorum” dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.