Diyalog Gazetesi

YDÜ’deki etkinliğe yoğun katılım oldu

KIBRIS

Sibel Siber, kadın ve gençler konusundaki vizyonunu YDÜ’de gerçekleştirilen etkinlikte açıkladı

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, kadın ve gençler konusundaki vizyonunu önceki gün akşam YDÜ’de gerçekleştirilen etkinlikte açıkladı. 
Partinin Kadın ve Gençlik Örgütlerince hazırlanan gecede partililerin, “Birlik, mücadele, dayanışma” sloganıyla dakikalarca Siber’i ayakta alkışladığı belirtildi.
Açıklamaya göre, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, MYK üyeleri, bölgelerden milletvekilleri, bakanlar, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, çok sayıda kadın ve genç destekçi ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri etkinlikte bir araya geldi. 
Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilecek beş projeden ikisi olan Kadın Çalışma Grubu ve Gençlik Çalışma Grubu hakkında detaylı bilgi verdi. 
Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat da birer konuşma yaptı. 
Siber, 19 Nisan’ın büyük bir değişimle geldiğini ifade ederek karşısında gördüğü kadın ve gençlerin heyecanının bunun göstergesi olduğunu söyledi. Siber değişimin adının; barış, demokrasi ve çözüm olduğunu dile getirdi. “Benden olan ve olmayan” şeklindeki ayrımların artık son bulacağına vurgu yapan Siber, enerjilerini seçim kazanmaya değil, halkın sorunlarını çözmeye harcayacaklarını söyledi. 


Sorakın: Statükoyu tarihe gömeceğiz
CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da yaptığı konuşmada 19 Nisan’da statükoyu tarihe gömeceklerini söyledi. CTP Kadın Örgütü’nün uzun yıllardır kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda mücadele ettiğini belirten Sorakın, CTP’nin hükümette olduğu her dönemde bu konularda birtakım düzenlemeler yapıldığını aktardı. 

Talat: Köhne zihniyet reddedilecek… 
CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Kıbrıs Türk halkını dünyadan koparan köhne zihniyetin yine halkın oylarını çalmaya çalıştığını ve halkın 19 Nisan’da bu zihniyeti reddedeceğini söyledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.