Diyalog Gazetesi

Büyükkonuk köy meydanında gerçekleşen Eko-Gün etkinliği siyasetin gölgesinde gerçekleşti

KÜLTÜR & SANAT

İktidarın boykotunumuhalefet kırdı 

 Hüseyin ÇİÇEK- Osman ZORLU

Büyükkonuk Belediyesi ile Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğinde 21’inci kez düzenlenen Eko- Gün etkinliği dün köy meydanında yapıldı. Etkinlik bu yıl bazı örgütlerin ve siyasilerin ‘boykot’ çağrısının gölgesinde gerçekleşti.
Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun tavırlarını eleştirenlerin boykot çağrısı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı üzerinde de etkili oldu. Akıncı’nın yanı sıra, hükümetin 4 ortağı da Büyükkonuk’a gitmedi.
Diyalog muhabirine konuşan köy halkı “Gözlerimiz Cumhurbaşkanı Akıncı’yı, Başbakan ve CTP lideri Tufan Erhürman’ı, HP lideri Kudret Özersay’ı, TDP lideri Cemal Özyiğit’i ve DP lideri Serdar Denktaş’ı da aradı ama göremedi” dedi.
Özellikle Serdar Dernktaş’ın tavrını eleştiren köylüler “yılda bir kez olsun bu gün sayesinde el emeği, göz nuru ürünleri satma fırsatı buluyorduk. Bunu da siyasete bulaştırmalarını üzüntüyle karşıladık”dedi.

Muhalefet ve Komutanlar moral verdi

Etkinliğe, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, YDP genel Başkanı Erhan Arıklı ve muhalefete mensup milletvekillerinin katılması, Büyükkonuk halkını mutlu etti.
Kuzey Kıbrıs Türkcell ana sponsorluğu ve Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliğinde, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ve Slow Food Komi Bekir katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, yöresel yiyecek ve içecekler, el sanatları, ekolojik organik ürünler, yerel müzik dinletileri, geleneksel halk dansları ve otantik aktivitelere yer verildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.