Diyalog Gazetesi

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin Festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor

KÜLTÜR & SANAT

Lezzetler yarıştı

Girne Belediyesi tarafından Zeytinlik köyünde düzenlenen 18. Zeytin Festivali bugün sona eriyor.
Festivalin ikinci gününde Girne Belediyesi Zeytin Tenis Kortlarında Tenis Şenliği, Girne Kordonboyu Ödüllü Bilardo Turnuvası, Uygulamalı Karikatür Atölye Çalışması, Anamur Belediyesi Konservatuarı Büyükler Halk Dansları Ekibi gösterisi, Sinan Güzen konseri, Girne Genç Sanatseverler Derneği halk dansları gösterisi, İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi ve Supernova Reggae Band konseri gerçekleştirildi.
Verilen bilgiye göre, festivalin üçüncü gününde ise çocuk ve gençlik etkinlikleri, Çatalköy Belediyesi halk dansları gösterisi, Zeytin Karikatürleri Yarışması ödül töreni, Çatalköy Belediyesi Nostalji Halk Dansları Topluluğu gösterisi yer aldı. 
Bu yıl ilk kez turistler ve SOS Çocuk Köyü İzci Grubu’nun da katıldığı zeytin toplama ve çakıstes yapma etkinliği düzenlendi. Etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması’nda seçici kurul üyeliğinde Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Gıda Mühendisi Naile Soyel, gurme şef Mustafa Şah ve aşçı Onur Karaçay yer aldı. 
21 eserin katıldığı yarışmada “Zeytinli domatesli rulo ekmek ve yanında yeşil zeytinli acuka” ile Benal Lord birinci, “Zeytinli Hellimli” ile Ayşe Ufuk ikinci ve “Zeytinyağlı portakallı kereviz” ile Huriye Vardarsu üçüncü oldu. 
Sabri Oğuzkan Trio konserinin ardından 40’ıncı sanat yılını kutlayan Yeni Türkü konser verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.