Diyalog Gazetesi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi açıldı

MAGAZİN

KAÜ Rektörü Türkel, Lefkoşa’nın Arabahmet bölgesinde eski bir ışığı yeniden yakmak, geçmişin ışıltısını ve ışığını bugünlere taşımak istediklerini söyledi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) 2015-1016 1. Akademik Açılış Töreni dün yapıldı.
Lefkoşa’da Arabahmet bölgesinde bulunan Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirilen törene Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun yanı sıra, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel, KAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Serhat Akpınar, KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölüm Dekanı Prof. Dr. Jose Manuel Pages Madrigal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel, ekibiyle birlikte Lefkoşa’nın Arabahmet bölgesinde eski bir ışığı yeniden yakmak, geçmişin ışıltısını ve ışığını bugünlere taşımak istediklerini söyledi.
Türkel, KAÜ’nün özgür ve şeffaf yönetim felsefesi ile birlikte çift dal diploma alınmasını sağlayacak dünya üniversiteleriyle işbirliğini de geliştirmekte olduğunu ifade ederek, ayrıca restorasyon projeleriyle Lefkoşa Surlariçi’ne yeni bir çehre kazandırdıklarını belirtti.

Akpınar: Bilginin Gücü
KAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Serhat Akpınar, üniversitenin sloganı olan “Bilginin Gücü” hakkında yaptığı konuşmada, bilimin meşalesi ile aydınlanmanın yegâne güzelliğinin Lefkoşa’dan dünyaya yayılacağını söyledi.
Akpınar, Kıbrıs’ın eski medeniyetlerin de durak noktası olmuş, dünyada en dikkat çekici lokasyonlardan birisi olduğuna işaret ederek, daha sonraları çeşitli sebeplerle pasifleştirilip çıkarılan sorunlarla “bilgi gücü” noktası olmaktan uzaklaştırıldığını anlattı.
Akpınar’ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün mesajı okundu. Dürüst mesajında yoğun işleri nedeniyle törene katılamadığını belirterek, üniversiteye başarı ve saygı dileklerini iletti.
KAÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Jose Manuel Pages Madrigal, üniversitenin kurulu olduğu bölgenin tarihi özellikleri, dokusu ve yapısı konularına değinerek, şehirler, üniversiteler ve tarihi anıların ortak noktada buluşmasının önemine işaret etti.
Madrigal’in konuşmasının ardından LTB Başkanı Mehmet Harmancı “Birlik Beraberlik ve Barış” temalı Akademik Yıl Açılış dersini verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.