Diyalog Gazetesi

RA 25 görücüye çıkıyor

MAGAZİN

YDÜ’nün ürettiği Güneş Enerjili Araç Güney Afrika’da gerçekleştirilecek dünya güneş enerjili araçlar rallisine katılacak

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) AR-GE ekipleri tarafından tasarlanan ve üretilen RA 25 isimli güneş enerjisi ile çalışan araç, Güney Afrika’da gerçekleştirilecek dünya güneş enerjisi ile çalışan araçlar rallisinde ülkemizi temsil edecek. 
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Ülkemizde ilk kez üretilen araç olma özelliği taşıyan RA 25, Bakanlar Kurulu kararı ile TRNC535/14NEU0001 şasi numarası ile kayıt işlemlerin yapılması onayını aldı. 
Tamamen güneş enerjisiyle çalışan ve 1800 Watt gücünde doğru akımlı bir motora sahip olan üstün teknoloji ürünü RA25 150 km hıza ulaşabiliyor. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yaptığı açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Ar-Ge ekipleri tarafından tasarlanan ve üretilen ülkemizin ilk yerli üretimi olan RA 25 Güneş Enerjili Araba’nın üstün teknoloji ürünü bir araç olduğunu ve RA 25’in teknolojik açıdan Yakın Doğu Üniversitesi’nin ulaştığı en son teknolojik noktanın göstergesi olduğunu söyledi. Aracın Güney Afrika Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek olan Dünya Rallisi’nde bayrağımızı gururla dalgalandıracağını belirten Doç. Dr. İrfan S. Günsel, rallide dünyanın dev araba üreticisi firmaların araçları ile birlikte dünyanın önde gelen üniversitelerin araçlarının yarışacağını, RA 25’in ise ülkemize çok iyi bir sonuçla döneceğine olan inancını dile getirdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.