Diyalog Gazetesi
2018-12-17 11:38:10

Siklet farkı çok

Abdullah ZAİFOĞLU

17 Aralık 2018, 11:38

Sezon başında koyduğu hedefe en azından bu haftalar adına uzakta kalan Doğan Türk Birliği, cezası nedeniyle K. Kaymaklı ile Güzelyurt’ta karşılaştı.

Maç başladığı zaman her iki takım arasındaki fark kendini belli etmişti. Doğan takımında teknik kapasitesi yüksek ve çok da deneyimli oyuncular vardı. K. Kaymaklı’da ise deneyimli diyebileceğimiz oyuncular çok çok azdı. Bununla birlikte sahada çok genç oyuncu vardı.

İlk dakikalarda K. Kaymaklı tehlike yaratır gibi olsa da 10’ncu dakikadan sonra oyunun kontrolünü rakibine verdi. Doğan Türk Birliği, Kenan, Ahmet Burak, Selim ve İ. Çıdamlı ile gol aradı. Öne geçebilecek net pozisyonlar bulmasına rağmen ilk yarıda bunların hiç birini değerlendiremedi. Bunu rakip takım kalecisi Raif’in kurtarışları engeldi.

İlk yarıdaki üstün oyununu ikinci yarıda da devam ettirdiler. Rakibine de pozisyonlar vermezken istediği gol gelmeyince acaba gol atamayacak mıyız diye telaşlanmaya başlayacakları dakikalarda öne geçtiler. Kaptan Aydın’ın kendisinin bile inanmayacağı bir gol attı. Topa kötü vurmuştu ve nasıl böyle vurdum derken top ağlara gitti. Bu gol onları rahatlatan gol oldu. Kazandıkları penaltıyı gole çevirememelerine rağmen yine de oyun tamamen onların kontrolündeydi. İ. Çıdamlı’nın mükemmel golü onlar adına maçı bitiren goldü. Neredeyse zorlanmadan kazandıkları bir maç oldu diyebiliriz.

K. Kaymaklı için söylenecek çok fazla bir şey yok. Alabilecekleri puan veya puanlar onlar için artı olacaktı. Takımdaki genç oyuncuların fazlalığı, deneyimli oyuncular karşısında çok açık ve netti. İlk yarının başında ve ikinci yarının başlarında biraz kıpırdanır gibi olmalarına rağmen bunun devamını hiç getiremediler.

Bu pozisyonda acaba gol bulabilir miyiz dedikleri pozisyon sayısı yok denecek kadar azdı. İlk yarıda rakibine fazlası ile pozisyonlar verdiler. Aynı görüntü ikinci yarıda da devam etti. Skor çok önceden belirlenmediyse bunda başta kaleci Raif, biraz da defans ve rakip futbolcuların beceriksizliği vardı.Ofansif yöndeki yabancı oyuncuları gibi sonradan oyuna girenler de hiçbir şey yapamadılar. İlk ve tek gol olabilir dediğimiz pozisyon ancak 76’ncı dakikada kornerden gelen top oldu. 

İlk yarı sonuna kadar alabilecekleri kadar puan almaya çalışacaklar. Devre arası istenilen transferler yapılamazsa işleri gerçekten çok zor olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.