Diyalog Gazetesi

 Batıdakiler puana hasret

SPOR

Süper Ligde Binatlı, Baf Ülkü Yurdu ve Lefke takımları son 2 haftayı puan alamadan kapadı

 Abdullah ZAİFOĞLU

Batı Bölgesinin Süper Ligde mücadele eden Binatlı, Baf Ülkü Yurdu ve Lefke takımları son 2 haftada puan alamadı.

Baf Ülkü Yurdu sezonun ilk yarsında yakaladığı çıkışını ikinci yarıda neredeyse ters çevirdi. İlk yarının son maçı ile birlikte geride kalan 8 maçta sadece 3 beraberlik alabildi. Aldığı kötü sonuçlardan sonra 27 puanla kendini play-out potasında buldu. Bundan sonra oynayacağı maçlarda çok zor geçecek gibi. Kalan 8 maçın sadece 3 tanesini kendi evinde, 5 tanesini de deplasmanda oynayacak. Son oynadığı 2 maçta Esentepe’ye 2-0 ve kendi evinde G. Gücü’ne de 5-3 mağlup olarak puan alamadı.

Binatlı takımı da büyük bir düşüş içinde. Ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçtan sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlikle 4 puan alabildi. Özellikle kendi rakipleri ile evinde oynadığı maçları kaybederek büyük bir avantajı kaybetti. Bu haftaya kadar topladığı 18 puanla play-out potasında yer alıyor. Kalan 8 maçın 5 tanesini kendi evinde, 3 tanesini de deplasmanda oynayacak. Haftalardır play-out potasında kalan Binatlı son 2 maçında kendi evinde K.Kaymaklı’ya 2-1 ve deplasmanda Merit Alsancak Yeşilova’ya 3-1 mağlup oldu. 

Lefke diğer 2 takıma göre daha iyi durumda. Topladığı 34 puanla orta sıralarda yer almasına rağmen herhangi bir play-out tehlikesi yaşamamak için daha kazanması gereken puanlar var. Lefke de son 2 maçında puanla tanışamadı. Deplasmanda Çetinkaya’ya 1-0 ve kendi evinde oynaması gereken ancak cezası nedeni ile Güzelyurt’ta oynanan maçta Yenicami’ye 3-0 mağlup oldu. Kalan 8 maçın 4 tanesini kendi evinde, 4 tanesini de deplasmanda oynayacak.

Kalan maçlar:
Baf Ülkü Yurdu: Girne Halk Evi (d), Yenicami (y), Doğan Türk Birliği (d), Lefke (d), Mağusa Türk Gücü (y) Cihangir (d), K. Kaymaklı (y), Merit Alsancak Yeşilova (d)
Binatlı: Çetinkaya (y), T. Ocağı (d), Lefke (y), Gönyeli (y), G. Birliği (d), Esentepe (y), G. Gücü (d), Girne Halk Evi (y)
Lefke: T. Ocağı (d) Doğan Türk Birliği (y) Binatlı (d) Baf Ülkü Yurdu (y), Gönyeli (d), Mağusa Türk Gücü (y), G. Birliği (d), Cihangir (y) 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.