Diyalog Gazetesi

Federasyonlar isyanda

SPOR

Spor Dairesi tarafından 2016 yılı için öngörülen katkı payları birçok federasyon tarafından tepkiyle karşılandı

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun federasyonlara 2016 yılı katkı paylarına federasyon başkanlarından tepki geldi.
Birçok federasyon başkanı, yapılacak katkının kabul edilebilir olmadığını savunurken, bazı federasyon başkanları ise verilen rakamla yetinmeye çalışacaklarını kaydettiler.

Türker Yiğitcan: Kabul edilemez
Atıcılık Federasyonu başkanı Türker Yiğitcan Genel Yönetim Kurulu’nun bu yılki dağıtımının adil olmadığını savunarak “Geçen yıl aldığımız katkının artmasını beklerken azalma olmuştur. Azalma sebebinin açıklanması gerekir” dedi. Yiğitcan, futbola kaynak ayrılmasına karşı olmadıklarını ancak, futbola %40 oranında artış yapılırken zaten az olan katkı paylarının düşürülmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Niyazi Demirel: Hayretle karşıladım
Judo Hapkido Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel, katkı miktarından dolayı hiç memnun olmadıklarını belirterek “çalışan bir federasyonun katkı payının ciddi bir miktarda azaltılmasının sebebini merak ediyorum” dedi. Demirel yapılan katkı miktarlarıyla “bırakın gidin” mesajı verildiğini belirterek “biz, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmaya çalışırken yetkililerin de bizlere destek olmasını istiyoruz” dedi.

Sedat Hacımehmet: Bu parayla buraya kadar, ben bırakıyorum
Engelliler Spor Federasyonu başkanı Sedat Hacımehmet zaten sıkıntı yaşadıklarını belirterek “Ben bu parayla devam edemem. Pazartesi görevi bırakacağım” dedi.
Hacımehmet piyasaya borçları olduğunu belirterek “biz artış beklerken katkı payımız azaltıldı. Zaten Spor Dairesi’ne bağlıyız, alsınlar, gereğini yapsınlar” dedi.

Aşkın Burcu: Hayal kırıklığı yaşadık
Bilardo Federasyonu başkanı Aşkın Burcu katkı paylarını öğrendikten sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydederek “Zaten geçen yıl azaltılan katkı payımızı bu yıl daha da azaltılması bizleri hayal kırıklığına uğratarak, genel yönetim kurulunun da kullandığı kriterleri sorgulamamıza neden olmuştur” dedi.
Burcu, gerek Avrupa’da gerek KKTC’de büyük organizasyonlar yaparak büyük başarılar elde ettiklerini kaydederek bu konuda Spor Dairesi yetkilileriyle görüşeceğini ve detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını kaydetti.

Ali Dahlameroğlu “şikayetlerimizi ilettik”
Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu başkanı Ali Dahlameroğlu ise birçok uluslararası organizasyonda başarılar elde ettiklerini kaydederek bu katkı ile ülkede hiçbir faaliyet yapamayacaklarını söyledi. Dahlameroğlu şikayetlerini daireye ilettiklerini ve şikayetlerin değerlendirileceğinin söylendiğini belirterek “eğer bizimle ilgili bir sıkıntı varsa, biz kenara çekilirizbaşka arkadaşlara yer açarız” dedi.

Mehmet Çavuş “federasyonların devamı için yetersiz”
Okçuluk Federasyonu başkanı Mehmet Çavuş birkaç federasyon için verilen katkıların yeterli olduğunu söyleyerek diğer federasyonların yaşaması için verilen rakamların yetersiz olduğunu savundu. Çavuş her ay 2-3 etkinlik yaptıklarını malzeme harecamaları olduğunu belirterek “en sorunlu federasyonlardan biriyiz. Yetkilierin görmesi ve ilgilenmesi lazım” dedi.

Saffet Brutcu “yeterli bir bütçe değildir”
Tenis Federasyonu başkanı Saffet Barutcu ise katkı miktarlarını kaçıncı sırada oldukları ve katkının miktarı olmak üzere iki şekilde değerlendirdiklerini belirterek “kaçıncı sırada olduğumuz konusunda memnun kaldık ancak katkı miktarı konusunda mutlu değilim” dedi.
Barutcu kendilerine verilen katkının rakamsal bazda artmasının kimseyi yanıltmaması gerektiğini belirterek “rakamsal bazda artmıştır ancak dövizdeki artışı gözönüne aldığımızda geçen yıla oranla azalma göstermiştir” dedi.

Bilbay Geceyatmaz “akmasa da damlar”
Atletizm Federasyonu başkanı Bilbay Geceyatmaz yapılacak katkının özlenen rakmalarda olmadığını belirterek “bu pasta bu kadarsa ve payımıza da bu kadar düşmüşse yapacak bişey yok” dedi.
Geceyatmaz atletizmi bölgelere yaymak istediklerini ancak bu rakamla bunu başarmanın mümkün olmadığını söyledi.

Hüseyin Kavaz “futbol dairesi oldu”
Güreş Federasyonu başkanı Hüseyin Kavaz devletin olanaklarını bildiklerini ancak adil bir dağıtım olmadığını düşündüklerini kaydetti.
Kavaz “ben şu federasyona fazla buna az verildi noktasında değilim ancak Futbola artıiş yapılmışsa enazından diğer federasyonların da azaltılmaması gerekirdi” dedi.
Kavaz “herkese aynı kalsaydı daha adil olurdu” diyerek neye göre artış neye göre azaltma olduğunun ise belli olmadığını vurguladı. 
Kavaz bu uygulamayla dairenin “futbol bakanlığı ve futbol dairesi olduğunu ve diğer federasyonları adeta öldürdüğünü söyledi.

Mustafa Bekiroğluları “elimizden geleni yapacağız”
Masa Tenisi Federasyonu başkanı Mustafa Bekiroğluları Spor Dairesi tarafından federasyonlara verilen katkıların daha önce de yeterli olmadığını ve bu yıl da yeterli olmadığını söyledi. Bekiroğluları “bu ekonomik kriz ortamında bizlerde elimizden geldiğince verilen bütce çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışacağız. Elbette murad ettiğimizi bir bütçe değil ancak özellikle ülkemizin iç,inde bulunduğu sıkıntıları göz önünde bulundururusak en azından faaliyetlerimizi aksatmadan yürütebileceğiz” dedi.
Bekiroğluları verilen katkılarla ileriye gitmenin mümkün olmadığını ancak mevcut faaliyetleri sürdürmenin de biraz da kendi çabalarıyla mümkün olabileceğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.