Diyalog Gazetesi

Filede müthiş derbi

SPOR

Voleybol büyük erkekler play-off final serisinde DAÜ ile Çamlık Spor bu akşam karşılaşacak

Kerem KARADUMAN

Voleybolda play-off final maçında Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Çamlık Spor karşı karşıya gelecek.
Filede müthiş derbi öncesi iki takımın başarılı ve tecrübeli sporcuları Doğu Akdeniz Üniversitesi 'nden Ismail Kovancı ve Çamlık Spor Kulübü 'nden Ali Duvarcı ile biraraya geldik. Final serisini ve genel sezon hakkında iki tecrübeli sporcunun görüş ve düşüncelerini aldık.

Kovancı “şampiyonluğa aç birisiyim”
Ilk olarak seride 1-0 önde olan DAÜ sporcusu İsmail Kovancı "Birçok şampiyonluk yaşamama rağmen halen daha şampiyonluğa aç bir kişiyim ve takım olarak da hedefimiz her zaman olduğu gibi yine şampiyon olmaktır” dedi. 

İkinci maçı kazanmak istiyoruz
Final maçlarının havasını final oynayan bilir diyen Kovancı “bizim takımımızda bu tecrübede olan sporcuların mevcut olması bizleri bir adım daha şampiyonluk için favori gösteriyor. Ancak kolay değil bunun bilincindeyiz. Seriye 1-0 önde başlıyoruz ve evimizde oynayacağımız 2. maçı kazanıp şampiyonluk yolunda dev bir adım atmak istiyoruz"dedi.. 
Kovancı Gazimağusa'nın iki güzide ekibinin mücadelesinin voleybol severler tarafından ilgiyle izlenmesini beklediğini belirterek taraftarları maça davet etti. 

Duvarcı “Dezantajı avantaja çevirmek istiyoruz”
Çamlık Spor Kulübü sporcusu Ali Duvarcı seride geride olmalarının dezavantajının farkında olduklarını ancak takım olarak tecrübeli sporcu grubuna sahip olduklarını söyledi ve bu dezavantajı çevirip şampiyon olmak istediklerini söyledi. 

İlk hedefi gerçekleştirdik
Tecrübeli voleybolcu Duvarcı "Takım olarak sezon boyunca koyduğumuz hedeflerden ilkini gerçekleştirdik ve finale yükseldik. Zor bir seri bizleri bekliyor. Iki takım da çok yetenekli genç ve tecrübeli oyunculara sahip” diyerek bunun da müsabakaların ne kadar çekişmeli geçeceğini gösterdiğini söyledi. 

10. Şampiyonluğu kazanmak istiyorum
Daha iyi hazırlanan ve voleybolun gereğini sahaya yansıtanın şampiyon olacağını düşündüğünü belirten Duvarcı “kazanıp 10.voleybol ligi şampiyonluğumu da yaşamak istiyorum. Her iki takıma da başarılar diliyorum." dedi.. 

İki takım arasında oynanacak final serisi ilk maçı bu akşam saat 19:00'da Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda oynanacak. Seride DAÜ 1-0 önde bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.