Diyalog Gazetesi

Hepsi de galibiyet istiyor

SPOR

Ligde 13. hafta maçlarında takımların hedefleri galip gelerek ilk yarıyı iyi yerde bitirmek

Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de artık son 3 haftaya giriyoruz. Oynanan maçlarda her takımın her takımı mağlup edebileceğini hafta sonu oynanan maçlarda gördük.
 Lider de olsanız, zirve mücadelesi de verseniz hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını takımlarımız bir kez daha anladılar. 
 Ligde son sıralarda yer alan takımların rakipleri karşısında aldıkları galibiyetler haftanın dikkat çeken bir konusuydu. Aynı şekilde 5 hafta üst üste kazanarak liderlik koltuğuna yerleşen Doğan Türk Birliği, G.Birliği karşısında farklı bir mağlubiyet aldı.
 Bir haftalık aradan sonra gece maçları tekrar oynanmaya başladı. Gece oynanacak maçlar saat 18.00’de gündüz maçları ise saat 14.00’da başlayacak. 

K.Kaymaklı-Lefke
Ev sahibi yine kayıp istemiyor
 Haftayı galibiyetle kapatan 2 başkent takımının mücadelesi hem üst hem de alt sıraları yakından ilgilendiriyor. K.Kaymaklı haftalar sonra kazanarak zirveye yeniden ortak oldu. Lefke de 4 hafta sonra galip gelerek moral buldu. Başkentteki maçta ev sahibi daha avantajlı görünse de hafta sonu oynanan maçlarda alınan sonuçlara bakıldığında hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını görmüşlerdir. Lefke için bu maçta alınabilecek tek puan bile geride kalan haftalar ve ligin ikinci yarısındaki hedefi için çok önemli olacak.

Merit Alsancak Yeşilova-GAÜ Çetinkaya
Yara sarmaya çalışacaklar
 Her iki takım da haftayı hayal kırıklığı ile kapattı. Merit A. Yeşilova haftalar sonra farklı bir mağlubiyet aldı. Kendi evinde kaybetmemesine rağmen rakibinin zirve yolunda mutlak kazanmak zorunda olması onları bu maçta fazlasıyla zora sokacak.
 GAÜ Çetinkaya hiç ama hiç beklemediği maçlarda yaşadığı kayıpların değerini her hafta daha iyi anlıyor. Özellikle son oynadıkları G.Gücü maçında aldıkları mağlubiyet onlara çok acı verdi. Hiçbir maçın favorisi olmadığını da maç sonunda anlamış oldular. Zirve için kazanmak zorunda.

Ozanköy-G.Birliği 
Hedefleri çok farklı
 Son haftalarda kötü giden Ozanköy’ün ligin güçlü ve zirve mücadelesi veren G.Birliği karşısında işi çok zor. Sezon başına göre daha dirençsiz görünen Ozanköy bu maçtan da puansız ayrılırsa bundan sonra oynayacağı maçlar onlar adına çok sıkıntılı geçecek.
 G.Birliği son maçta lideri farklı mağlup etmenin ve zirveye ortak olmanın morali ile bu deplasmana gidecek. Rakibinin son sırada olması onları aldatmasın. Böyle maçlar her zaman en zor maçlardır. Bulunduğu yerden daha aşağılara gelmek istemiyorsa bu maçı kazanmalıdır.

Yalova-Cihangir
Biri yaralı, biri moralli
 Yalova yine ceza maçlarından birini oynayacak. Bu durumun sıkıntısını fazlasıyla hisseden Yalova, teknik adam değişikliği ile bir başka sıkıntı ile karşı karşıya. Son haftalarda toparlanıp moral olarak da iyi duruma gelen rakibi karşısında işleri çok zor.
 Cihangir aldığı mağlubiyetlerden sonra kendine gelerek son maçta güçlü Binatlı’yı mağlup etti. İyi bir kadrosu olan Cihangir’in moralsiz olan rakibi karşısında daha avantajlı olsa da böyle maçların favorisi olmaz. Maçın Girne’de olması onlara avantaj sağlayabilir.

Doğan Türk Birliği-Baf Ülkü Yurdu
İzlenmesi gereken bir maç
 Yakaladığı istikrar sonrası liderliğe yerleşen Doğan Türk Birliği, G.Birliği deplasmanında farklı bir mağlubiyet aldı. Hala lider olmaları onların tek tesellisi. Kendi evinde farklı oynayan Doğan Türk Birliği eğer liderliğini devam ettirmek isterse mutlak kazanmalıdır. 
 Baf Ülkü Yurdu haftayı mağlup kapatmasına rağmen deplasmanlarda aldığı sonuçlarla dikkat çeken bir takım. Bu zor maçta alabileceği puan veya puanlar onları çok rahatlatacak. Kaybedebilecekleri gibi, kazanabilecekleri bir maça çıkacaklar.

Y.Boğaziçi-Mağusa Türk Gücü
Komşular üzülmek istemiyor 
 Y.Boğaziçi çok uzun zamandır galibiyete hasret bir takım. Kendi evindeki avantajlarını hiç kullanamadı. Evinde oynadığı 6 maçtan sadece 1 tanesi kazanabildi. Geride kalan maçlara daha umutlu bakmak istiyorsa kendisi gibi zor dönemler geçiren rakibi karşısında sahadan 3 puanla ayrılmalıdır. Gol sorununu da mutlaka çözmek zorunda.
 Mağusa Türk Gücü bir ileri bir geri giden takımlarımızdan. Elindeki kadrosu ile orantılı oynamayan ve hiç beklenmedik sonuçlar Mağusa Türk Gücü son maçta aldığı galibiyeti taçlandırmak için bu maçı kazanmak zorunda. Kazanamasa tekrar alt sıralara inecekler.

Binatlı-T.Ocağı
Evinde başka kayıp istemiyor
 Binatlı’nın bir hafta öncesi ile bir hafta sonrası çok farklı. Son oynadığı Cihangir maçında özellikle defansta büyük hatalar yaptılar. Kaybettikleri puanların yarısını alsalar liderlik koltuğunda çok rahat olabilirlerdi. Haftayı zor da olsa galibiyetle kapatan rakibi karşısında yine kendi evinde kayıp istemiyor. Zirvede kalmak istiyorsa kayıp yaşamamalı.
 T.Ocağı 2 hafta üst üste kazanarak bir anda orta sıralara çıktı. Gol yollarında her şeyini Ertaç’a bağlamaları onlara sıkıntı yaşatsa da yine onunla kazanıyorlar. Binatlı karşısında onları çok zor bir maç beklese de kaybedebilecekleri gibi kazanabilecekleri bir maç da olabilir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.