Diyalog Gazetesi

Koopspor finalde

SPOR

Nicosia Sports Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde finale çıkan ilk takım Lefke Avrupa Üniversitesi’ni dün gece 78-61 yenerek seriyi 3-0 kazanan Koopspor oldu.

İlk yarıda nasıl olsa kazanırız havasında olan Koopspor, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin dirençli oyunu karşısında zorlansa da ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak maçı 17 sayı farkla 78-61 kazandı ve seriyi de 3-0 yaparak finale yükseldi.
Maça rakibinin tutuk başlamasını fırsat bilen Koop, Evan – Peter ikilisinin basketleri ile bir anda farkı açarak ilk periyotu 23-9 önde kapattı.
Oyunun ikinci periyotunda ise Koopspor’un durağan oyunundan faydalanan Lefke Avrupa Üniversitesi farkı tek hanelere kadar indirdi. İlk yarı Koopspor’un 35-27 üstünlüğünde sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına istekli giren Koopspor bir anda LAÜ önünde yeniden farkı açarak bu bölümü 14 sayı farkla 56-42 üstün kapattı.
Son bölümde de Koopspor oyunda hâkimiyeti elinde tutarak farkı korudu. Bu oyununu maç sonuna kadar sürdüren Koopspor maçı 78-61 seriyi de 3-0 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu.
Maçta Koopspor’dan Evan 25 sayı, 13 ribaunt ve 7 asistle oynayarak “double-double” ile maçı tamamlarken, Peter de 20 sayı 9 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.