Diyalog Gazetesi

Onay şart

SPOR

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun değiştirmeyi planladığı tüzüğün yürürlüğe girmesi için Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması gerektiği belirtildi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun FIFA’ya uygun hale getirmek istediği ve 45 gün içinde tüzük tadilatı yapacağını açıklamasıyla ilgili konu netlik kazanmaya başladı.
Gazetemizin dünkü sayısında manşetten verdiğimiz “farklı görüşler var” başlıklı habere ilişkin yaptığımız araştırmada konunun doğruluğunu ortaya çıkardık.

67/99 Spor Yasası’na tabii
KKTC yasalarına göre tüzük değişikliğinin belirli bürokratik aşamalardan geçmesi gerekiyor.
İlgili yasada Federasyonlar 67/99 Beden Eğt. ve Spor Yasası gereği tüzük, tüzük tadilatı veya tüzükler altında yönetmelikler yapabilir. Hazırlanan bu tüzük veya yönetmelikler Beden Eğt. ve Spor Yasası gereği ve ilgili uluslararası federasyonun tüzüğüne uygun olmalıdır. 

Bakanlık, tüzüğü Bakanlar Kurulu’nda onaylatır
İlgili Spor Federasyonu kendi genel kurulunun onayını aldıktan sonra spordan sorumlu bakanın uygun görmesi halinde merkezi mevzuat ve başsavcılıktan görüş için ilgili yerlere bakan tarafından yollanır. İlgili yerlerden olumlu veya olumsuz bir görüş gelir. Gelen görüş doğrultusunda spordan sorumlu bakan gereğini yapar. Uygunluk gelmiş ise bakan spor federasyonunun gönderdiği tüzüğü kendi bakanlığında hazırlanan bir önerge ile bakanlar kurulunun onayına sunar. Bakanlar kurulunun onaylaması halinde resmi gazetede yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer. 

Uygun değilse iade edilir
Gelen görüş uygun gelmemiş ise ilgili bakan konuyu tekrar değerlendirmek için gerek yönetim kuruluna, gerekse ilgili organlara konuyu tekrardan değerlendirmesi için geriye yollar. Tekrardan hazırlanan tüzük tekrar başsavcılık ve merkezi mevzuat dairelerine yasalara uygunluğu açısından değerlendirilmesi için geriye gönderilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.