Diyalog Gazetesi

“Bu ülkeyi tek parça sevdik”

TÜRKİYE

Serbest bırakılan 6 polis adına açıklama yapan Kadri Cemil Yiğit, "En ağırımıza giden, bize İsrail ajanı denmesidir" diye konuştu

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan emniyet amiri Kadir Cemal Yiğit ile 5 polis, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Serbest kalan polisler adına adliye önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Kadri Cemil Yiğit, "Bizim en ağırımıza giden, en çok damarımıza dokunan hadiselerden biri bize İsrail ajanı denmesidir" diye konuştu. 

Yiğit, şöyle konuştu: 
"Biz yediğimiz helal lokmaların hakkını vermek için kimimiz daha çocuk yaşında polis kolejine, polis akademisine bu memlekete kefenimizle değil, kefensiz kurban olmak için girdik. Biz bu ülkeyi tek parça olarak ve üzerinde sadece ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı bir ülke olarak emanet aldık. Kimsenin farklı emellerine bu emaneti alet etmeyeceğiz ve çocuklarımıza da tek parça olarak üzerinde ay yıldızımızın dalgalandığı bir ülke olarak teslim edeceğiz.''

Bayrak açtılar
Yiğit, operasyonların, Türkiye'de vesayete, darbecilere, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele vermiş emniyet teşkilatındaki müdürlerini, arkadaşlarını zor durumda bırakmak için yapıldığını savundu. Yiğit'in konuşmasından ardından adliye önünde bekleyen grup, slogan atıp, Türk bayrağı açtı. 

Şüpheli avukatı Sevgi Şeker 
Öte yandan adliye önünde aileler ve şüphelilerin avukatları adına açıklama yapan avukat Sevgi Şeker, şunları söyledi: 
"Telefonla aranıp gözaltına alınacağı haber verildiğinde daha bir saat geçmeden avukatıyla emniyete giderek teslim olan bir emniyet mensubuna ancak azılı suçlulara uygulanan arkadan kelepçeleme yönetimi, sadece vicdanları sızlatmamakta aynı zamanda gerek ulusal, gerekse uluslararası hukuka aykırılık teşkil etmektedir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.