Diyalog Gazetesi

Çoğunluğu turist

TÜRKİYE

Tunus'ta Bardo Müzesi'ne yönelik gerçekleştirilen kanlı saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, müze saldırısında 17'si turist, 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Sayd, operasyonun ardından başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, parlamento binası yakınındaki "Bardo Müzesi'ne yönelik silahlı saldırıda 17 turist, 1 güvenlik görevlisi ve 1 sivilin öldüğünü, 22 turistin yaralandığını söyledi.
Silahlı saldırıyı "korkakça bir terör eylemi" olarak nitelendiren Sayd, olayı gerçekleştiren "5 teröristten 2'sinin etkisiz hale getirildiğini", ancak saldırganların kimliğinin henüz tespit edilmediğini ifade etti.
Sayd, Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin saldırıya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmek üzere Hükümet Sarayı'ndaki kriz masasını ziyaret ettiğini de kaydetti.
Başkent Tunus'taki Belediye Tiyatrosu'nun önünde bir araya gelen eylemciler, "Teröre hayır", "Tunus özgürdür, terör çekip gitmeli" sloganları attı.
Tunus İnsan Hakları Derneği Başkanı Abdulsettar bin Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avukatların da aramızda bulunduğu bu gösteride ülkenin istikrarı ve ekonomisini hedef alan teröre karşı durduğumuzu göstermeyi amaçlıyoruz" dedi.
Tunus'un, terörle mücadele için tam bir stratejiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Musa, saldırının, emniyet güçlerinin teröristlere yönelik operasyonlarına tepki niteliği taşıdığını savundu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.