Diyalog Gazetesi

HDP’nin tavrı net

TÜRKİYE

Demirtaş, AK Parti ile koalisyon yapmayacaklarını ve içten destek vermeyeceklerini söyledi

Yüzde 10'luk seçim barajını aşan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün akşam sonuçları değerlendirdi.
Demirtaş’ın konuşmasının satır başları şu şekilde:
Zorlu eşitsiz adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının eşitsiz olduğunu belirtmek istiyorum. İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına aldığı bir süreçde bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak muhteşem bir zafer elde ettik. Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyorum. 
Bu seçim döneminde bize inanarak, bize güvenerek oy veren kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy verenleri de mahcup etmeyeceğiz. Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP'dir HDP Türkiye'dir. Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahcup etmeyeceğiz.
Daha önce de belirtmiştik söz vermiştik. AKP ile içeriden yada dışarıdan koalisyon yapmayacağız. Biz mecliste tüm renklerimizle etkli bir mualefet yapacağız... 
Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında milyonların emeği var. bir üst akıl değil, bir komplo aklı değil, komplo çirkef akıl değil, halkın ortak aklı var. HDP Türkiye’nin Türkiye halklarının aleyhine hiçbir programın içinde olmadığı gibi bu saatten sonra da olmayacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.