Diyalog Gazetesi

İşbirliği istedi

TÜRKİYE

Kırgızistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ varlığı ile mücadele edilmesinin başlıca gündem maddesi olduğunu söyledi

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Türkiye-Kırgızistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Görüşmelerimizde Kırgızistan'daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi başlıca gündem maddemizi oluşturdu. Biz Kırgızistan'ın bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemeyiz" dedi. “Görüşmelerimizde Kırgızistan'daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi başlıca gündem maddemizi oluşturdu” diyen Erdoğan şöyle devam etti: 
“İşadamlarımızın ufkunu buralarda derinleştirecek olursak çok kısa zamanda Kırgızistan bizim elde ettiğmiz birikimleri buraya da taşımız oluruz. 
Görüşmelerimizde Kırgızistan'daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi başlıca gündem maddemizi oluşturdu. Bugünkü görüşmelerimizde FETÖ ile mücadele konusunda atılabilecek müşterek adımları da değerlendirdik. Biz kardeşsek çektiğimizi kardeşlerimizin çekmesini istemeyiz. Çünkü biz darbe yedik, aynı darbeyi Kırgızistan yesin istemeyiz. Deneyimlerimizle her zaman için Kırgızistan'ın yanında olacağız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.