Diyalog Gazetesi

Yüreklere ateş düştü

TÜRKİYE

PKK’lı teröristlerin yaptığı silahlı saldırı sonucu, Şırnak'ta 3 asker, Diyarbakır’da ise 1 polis şehit oldu

PKK’lı teröristlerin yaptığı saldırı sonucu, Şırnak'ta 3 asker, Diyarbakır’da ise 1 polis şehit oldu
Şırnak'ta yol güvenliğini sağlayan askeri konvoya ateş açıldı, 3 asker şehit oldu. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde ise, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Çaran isimli vatandaş, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Gazi Mahallesi'ndeki bir çay ocağının önünde otururken silahlı saldırıya uğrayan sivil polis Mehmet Uyar ile Osman Çaran isimli vatandaşın, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahaleye rağmen yaşamlarını yitirdiği bildirildi.
Saldırıda yaralanan İbrahim Turan'ın ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Gabar Dağı eteklerindeki saldırı haberi, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden duyuruldu.
Açıklamaya göre, izinden dönen personeli Görmeç ve Seslice Üs Bölgeleri'ne taşıyan konvoyun yol emniyetini sağlayan askerlere, teröristler tarafından ateş açıldı. Saldırıda 1 subay, 1 erbaş ve 1 er şehit oldu. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü.
Saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı. 23’üncü Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı’nda PKK kamplarının bulunduğu noktaları bombaladı. İHA'lar da saldırıyı yapan terörist grubun izini sürdü.

Türkiye’ye ateş düştü
Şehit olan askerlerden Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin acı haberi, Malatya'daki baba evine ulaştı. 24 yaşındaki teğmenin ailesine haber, sağlık ekibi nezaretinde verildi.
Şehit haberinin verildiği bir başka adres Onbaşı Hamza Yıldırım'ın Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki baba ocağıydı. 
Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Hamza Yıldırım'ın Nisan ayında sosyal medya hesabından "Şırnak Görmeç'e gidiyorum, hakkınızı helal edin" yazdığı öğrenildi.
Şehit askerlerden 20 yaşındaki Piyade Komando Er Kağan Kandemir'in Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan ailesi de acı haberi eve giden askeri yetkililerden aldı.

Kobra'lar vuruyor
Şırnak Akçay’da PKK’lı teröristlerin saldırısında 3 askerin şehit olmasının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 
Operasyon kapsamında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı’nda PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Operasyon bölgesine gönderilen İHA ile de saldırıyı yapan terörist grubun izi sürüldü. Bölgede başlatılan operasyon sürerken, bombalanan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü. 
 
Kuzey Irak'taki PKK kampları bombalandı
 PKK'ya yönelik Küpeli Dağı'nda helikopterler desteğinde operasyon devam ederken, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları ise bir kez daha PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını havadan bombaladı.
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'Flaş haber' olarak verilen habere göre, savaş uçakları PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Türk savaş uçaklarının Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptığı belirtilirken, Haftanin'deki kampların bombalanmasının Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.