Diyalog Gazetesi

Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte özel gençler hünerlerini sergiledi

YAŞAM

“Yılın 365 günü farkındalık olmalı”

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin dokuzuncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda faaliyet gösteren Down Cafe’de etkinlik düzenlendi.

Merkeze devam eden gençlerin gösteriler sergilediği etkinliğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Gürhan Uncuoğlu katıldı. 
Verilen bilgiye göre, etkinliğin açılışında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İrfan Nadir 18 yaş Üstü Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi gençlerinin geleneksel hale getirdiği etkinliklerinde, her yıl farklı duydular yaşattıklarını belitti.
Başkurt, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı merkezlerde özel gereksinimli bireylerin, hayatta daha bağımsız daha özgür birey olarak gelişmeleri yönünde çalıştıklarını vurguladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, engelli bireyler için sadece 3 Aralık değil, yılın 365 günü farkındalık içinde olunması gerektiğini belirterek, bu hassas konuda toplumun tüm bireylerinin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. 
Yaklaşık 10 yıldır devlete yapılamayan engelli istihdamının yapılması için de hükümet olarak çalıştıklarını ve dairelerde engelli vatandaşların işe başlamasını sağlayacaklarını kaydeden Sucuoğlu “Bu konuda söz verdik sözümüzün arkasındayız” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından İrfan Nadir 18 yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden gençlerin oluşturduğu koro şarkılar seslendirdi ve pasta kesildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.