Diyalog Gazetesi

“Gurbet yolu”

YAŞAM

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, 4 Mayıs akşamı konser veriyor…

Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği, “Gurbet Yolu” adını taşıyan Türk müziği konserini 4 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştiriyor.
Şef Aydın Hikmet’in yöneteceği ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak olan konserde, Lefkoşa Müzik Derneği koro ve saz elemanları sahne alarak Türk sanat müziğine damga vurmuş bestekarların eserlerini gerek koro gerekse solo şeklinde izleyicilerine sunacak.
Türk Sanat Müziği’ni Kıbrıs’ta sevdirip yaymak ve Türk müziğini gelecek kuşaklara ayni görkemiyle devretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğu, hazırlıklarını tamamladığı “Gurbet Yolu” adlı 2016 yılının ilk konserinde, çoğunlukla Hüseyni ve Uşşak makamlarından derlenen seçkin bir repertuvarı Türk Sanat Müziği severlerine sunacak.
Peyman uzun konuk sanatçı
Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu’nun sunacağı konserde koronun kendi solistlerinin yanısıra ülkemiz sahnelerinde Türk Müziği’ni uzun yıllar temsil etmiş, saygın kişiliği ve billur sesiyle gönülleri fethetmiş bir sanatçı olan Peyman Uzun da konuk sanatçı olarak sahne alacak. Kıbrıs’ın yetiştirdiği, kimilerin anılarında yaşayan, genç nesilin ise hiç dinleme imkanı bulmadığı tecrübeli ses Peyman Uzun, kendine ayrılan bölümde seslendireceği şarkılarla izleyenleri anılara taşıyacak.
Lefkoşa Müzik Derneği Başkanı Hasan Akar’ın verdiği bilgiye göre, Türk müziği koro ve saz elemanlarının, tamamen gönüllülük esasına dayalı, özverili bir çalışma dönemi geçirerek konsere hazırlandığını, bu çalışma neticesinde 4 Mayıs Çarşamba akşamı halka açık ve ücretsiz olarak verilecek konserden Türk Müziği severlerin büyük haz alacakları belirtildi. Akar açıklamasında şöyle devam etti:
“Oldukça mütevazi bütçelerle gerçekleştirdiğimiz konserlerimizde ayrıca, ülkemizde Türk Sanat Müziği’ne emek vermiş, taşıdıkları gönül bayrağını bizlere devretmiş değerli usta sanatçılarımızı da imkanlar elverdikçe konuk sanatçı olarak aramıza alarak kendilerine olan minnettarlığımızı ifade ederken, belki de bugüne dek yalnızca ismini duyan genç kuşakla da tanıştırarak kültür ve sanat tarihimizi çok ilerilere taşıma imkanını buluyoruz. İşte bu konserimizde de koromuzun sunacağı Hüseyni ve Uşşak makamlarındaki birbirinden değerli ustalarca bestelenmiş eserlerin seyrine katılırken, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir ses, usta bir sanatçı Peyman Uzun hanımefendiyi buluşturacağız konuklarımızla. “

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.