banner564

Ankara para verir mi?

Herkesin merak ettiği soru şu; eğer CTP yeniden 4’lü bir hükümet kurarsa Ankara, KKTC ekonomisine maddi destek vermeye devam eder mi?
Bu sorunun muhatabı Ankara adına Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dır. Öncelikle bunu bilmekte fayda var. Zira hala daha bizde bazı siyasiler bunun bile farkında değiller maalesef.
Ama biz esas sorumuza geri dönelim. Ankara CTP’nin kuracağı bir hükümet döneminde de maddi yardımlarını yapmaya devam eder mi? Bence bu Tufan Erhürman’ın kişisel becerisi ile alakalı bir durumdur. 
Ankara hiçbir zaman Kıbrıs’ta Ahmet olursa para veririm Mehmet olursa para vermem dememiştir. Ankara, kendisine verilen sözlere bakar. Telefon dairesinin özelleştirilmesi, limanların özelleştirilmesi gibi Ekonomik Programlarda yıllardır verdiğimiz sözlere bakar.
Hali hazırda yürürlükte olan TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü 2020’yi uygulayacak olan her hükümet, iyi ilişkiler içerisinde Ankara’nın desteğini alabilir.
Bakın herkesin yanlış anladığı nokta şu, Ankara’nın burada hiç kimse ile bir sorunu yok. Buradan bazıları kendilerini Ankara’nın düşmanı gibi göstermek gibi bir sorunu var. Hali ile buradan Ankara’ya sıcak yaklaşan herkes Ankara’nın desteğini almaya müsaittir. 
Eğer Erhürman bir hükümet kurarsa ve ilk ziyaretini bu bağlamda Ankara’ya yaparsa ve derdini de iyi anlatabilirse pek ala Ankara bundan önce olduğu gibi buradaki kardeşlerinin refahı için elinden gelen katkıyı hiç düşünmeden yapacaktır. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. 
 
Bizim Ali’ler istedi, Türkiye gönderdi
15 Kasım törenleri için ülkemize en üst seviyede katılım oldu. Gelen bakanların pek çoğu icracı bakanlık konumunda olanlardı ve tabi ki o bakanların alt ekipleri özellikle de danışmanları ülkemizdeydi.
Tanıştığımız ve sohbet ettiğimiz pek çok üst düzey makam sahibi arkadaş bizzat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Kıbrıs’ta özellikle altyapı eksikliklerinin tamamlanması için talimat aldıklarını söyledi. 
E-devlet uygulaması, yolların altyapısı gibi konular öncelikli olmak üzere pek çok konuda Türkiye Cumhuriyeti burada yardım için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hazır bir şekilde bekliyor.
Sağlık alanında şuan KKTC’de PCR testlerinin kitleri bitmek üzere. 15 Kasım törenleri sırasında Sağlık Bakanlığı müsteşarı Dr. Ali Çaygür ve Bakan Dr. Ali Pilli’nin devreye girmesi ile birlikte 30 bin kit daha ülkemize Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderiliyor. 
Bizim Ali’ler istedi; Türkiye anında 30 bin kiti gönderdi. Bunun için ne bir ön şart var ne bir başka bir şey. Sadece iki kardeş arasında olabilecek bir samimiyette konu açıldı ve talep yapıldı, cevap da anında alındı. Bu kadar basit yani…
Ayrıca yine Türkiye’den PCR sonuçlarının daha hızlı elde edilebilmesi adına ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat da çok kısa bir sürede gönderilecek. 

Yeni hükümet ve basın danışmanları
Dün bir grup basın danışmanı arkadaş bir araya geldik. Aslında devletimizde Basın Danışmanı diye bir kadro yok. Bunu 10 yıl önce biz uydurduk. O günden bugüne de aynı yalanı söylemeye devam ediyoruz.
Tüm bakanlıklarda en az bir tane Basın Danışmanı bulunuyor. Ama kadrosu ya geçici memur ya da geçici işçi. Hükümetler değiştiğinde genelde yerlerimiz değişiyor. Sonra yeniden hükümetler değişiyor biz yine yer değişiyoruz. 
Aramızda aynı yerde kalan hiç yok gibi. Her hükümet değişiminde biz de değişiyoruz yani. Bu durum artık pek çok arkadaşımı bıkkınlık noktasına getirdi.
Çoğu artık başka dairelere başka bölümlere geçmek için gün sayıyorlar. Sürekli değiştirilmekten gerçekten yorulduk. Üstelik ne bir yasamız var ne de sahip çıkan birileri. 
Şimdi hükümet bir kez daha değişebilir ve tüm bakanlıklardaki basıncı arkadaşlarımız için de bir değişim süreci daha. Bıktık usandık artık…

MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: Ankara konusunda söylenenlere kulak asmayın. Kesinlikle Ankara’nın buradaki siyasetçilere karşı bir önyargısı yok. Ha buradakilerin var ise o başka bir şey tabii. 

Hamsa Ersan SANER: Hükümet pazarlıkları ve kurultaya ilişkin partinin yöneticilerinin ve ilçe teşkilatlarının bilgilendirilmesi amacı ile tüm ilçelere ziyaret başlatmışsınız ve her akşam bir ilçede toplantı organize etmişsiniz. 

Kader Özdamar DİNÇLER: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Dr. Ali PİLLİ: Türkiye Sağlık Bakanı bir sözünüz üzerine 30 bin kiti hemen ülkemize göndermiş. Bu arada kitlerin daha hızlı sonuç verebilmesi için de gerekli ekipmanlardan bir set daha yolda geliyormuş. 

Erhan ARIKLI: Hükümet pazarlıkları devam ederken partinizin ilçe kurultaylarını da hız kesmeden tamamlamışsınız. Bu arada kurultaya gelip oy verenlere bakılınca hayli önemli bir rakam çıkıyor ortaya. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Önümüzdeki ilk seçimde Girne’den milletvekili adayı olarak çıkmaya karar vermişsiniz ve bu konuda geniş kadrolu bir ekip oluşturmaya başlamışsınız. Hakkınızda hayırlısı diyelim. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Bugün öğretmenler günü, öğretmenler gününüz kutlu ve mutlu olsun. Keşke öğretmen sendikalarımız da bugün öğretmenler gününü kutluyor olabilseydi değil mi? 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Atatürk’ün öğretmenlerimize armağan ettiği bugün yerine dünya öğretmenler gününü kutlayan sendikalarımızın da öğretmenler günü kutlu olsun. 

Fırat ATASER: Alsancak Belediyesi olarak öğretmenler gününe özel bir klip hazırlamışsınız ve klibi bizzat kendiniz seslendirmişsiniz. Gerçekten çok duygusal bir klip olmuş, tebrikler. 

Rauf DENKTAŞ: İşyeri ofisine koyduğunuz tavla yüzünden son günlerde sizin ofise gelenlerin sayısında gözle görülür bir artış olmaya başlamış. Anlaşılan yeni tavla mekânı olma yolunda sizin ofis. 

Afet ÖZCAFER: Ah ah nerede bizde öyle duyarlı siyasetçiler. Herkes kendi koltuğunu düşündüğü için zaten bu hallere düşmedik mi ülkece? O yüzden gemisini yüzdüren bu memlekette kaptan oluyor. 

Dr. Derviş EROĞLU: Galatasaray Kayseri’de 1-1 berabere kalınca hiç ama hiç üzülmemişsiniz. Ee biri ata toprağı diğeri de 40 yıllık takımınız değil mi? Bu arada yenilmediğiniz için de ayrıca şanslısınız. 

Eriş ÇOBAN: Yılbaşı hindileri şimdiden hazırmış. Allah bereketli ve bol kazançlı bir yılbaşı geçirmenizi nasip etsin. Zaten otellerin kapanması ile yerli üreticimiz hayli zor günlerden geçiyor değil mi? 

Kutlu EVREN: Hortum felaketi yaşayan yerleri gezerek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşsunuz. Valla 2020 artık bitsin diye millet dua ediyor, bu kadar bela yetti vatandaşa. Umarız yılbaşına kadar başka bir felaket yaşamayız.

YORUM EKLE

banner608

banner474