banner564

Anket savaşları başladı

Bir yandan Corona ile mücadele diğer yandan artan döviz fiyatları siyasetin gündeminde ise anket savaşları. Şu an için 3 büyük firma sahada anket çalışması yapıyor. 
Murat Gezici ise dün tamamladığı çalışmayı kamuoyu ile paylaştı. Gezici’den hariç Red Border ve iki Türkiyeli firma anket çalışmasına devam ediyor. Bu üç anketin kamuoyu ile paylaşılmayacağını düşünüyoruz.  İkisi UBP bir tanesi CTP için yapılıyor bu anketlerin.
Gezici’in anketine gelince; bir iki noktaya şaşırdığımı ifade etmem gerekir. Birincisi CTP’li Erhürman ile HP’li Özersay’ın arası bu kadar yakın ise CTP açısından çok ama çok büyük bir sorun var demektir.
Gezici’nin anketine göre; MDP’li seçmenlerin yüzde 10’u Akıncı’ya oy vermeyi düşünüyormuş.  MDP’den tek bir kişi bile Akıncı’ya oy verirse o partide olmalarının anlamının ciddi ciddi sorgulaması gerekir diye düşünüyorum.  Keza bu durumu MDP üst yönetiminin de ele alması lazımdır.  
Dünden beri yüzlerce kişi gerek sosyal medyadan gerekse telefon yolu ile Gezici’nin anketini nasıl bulduğumu soruyor. Üç aşağı beş yukarı bana tamam geldi. Belki biraz rakamlar şişik gibi. Belki ilk iki isim ile üçüncü arasında ki fark o kadar değil gibi. Ama gene de anket ankettir benim için. 
Ankette diyelim adayların oyları ile oynama oldu ama diğer sorulara verilen cevaplara bir bakmak lazım.  Ben anketin tümünü tek tek okur tek tek analiz ederim.  O yüzden de diyorum ki Gezici’nin anketi üç aşağı beş yukarı doğru gibi.
Ha elimize diğer üç anket gelirse onları da seve seve yorumlar, görüşlerimizi sizinle paylaşmaya çalışırız. 

CTP’de üçüncü ekip görev başında.
Seçimlere 75 gün kaldı ve CTP’de üçüncü kez seçim kampanya ekibi değişikliği yaşandı.  Daha önceleri Türkiye’den Ada’ya metin yazarı olarak gelen Işıl Hanım bu kez kampanya yönetmek için davet edildi.  
Basın bürosunun başına da deneyimli gazeteci Sami Özuslu getirildi. Geçtiğimiz gün CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın medya buluşmasında, Özuslu sevmediği gazetecileri çağırmayınca mini bir kriz yaşandı basın toplantısından sonra ama Hoca devreye girdi ve ortalığı toparlardı.  
Neyse gençlerden oluşan bir ekip var ağırlıklı olarak Tufan Hocanın yanında. Kampanya ekibi ve partinin ağır topları bir kenara dursun, Tufan Hoca’nın bu süreçte ki en büyük şansı, her daim yanında olan eşi ve gençlerden oluşan bu gurup bence. 
Hem sosyal medyada çok aktifler hem de Hoca ile birlikte her yere ayak basıyorlar. Seçmenlerin gençleşmeye başladığı ve ilk kez bir seçimde oy kullanmaya hazırlanan onlarca genç var ülkemizde. Bu kesime ulaşmada Hoca bence diğer adaylara göre bir adım önde. 
 
Eyvah eyvah
Müttehittiler Birliğinin araçlı eylemi dün Lefkoşa’da trafik açısından hayli sıkıntı yarattı ve eyleme devam kararı alındı. Bu yetmezmiş gibi Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, 60 günlük süt bedeli alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle bugün eylem yapacak.
Bir yanda Müttehittiler Birliğinin araçlı eylemi diğer yanda Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliğinin eylemi. Araya bir iki sendika falan da girerse tam olacak.
Bu kadar sıcağın altında hem eylemcilere yazık hem de trafikte çile çeken vatandaşlara. 


MESAJLAR
Sanlı ÇOBAN: Gönyeli’de akşamları sahada lahmacun keyfi bir başka oluyor. Hatta bize gelen bilgilere bazı arkadaşlar maç yapmaya diye evden çıkıp direk lahmacun masasına oturuyorlarmış. 

Mustafa KOÇAK:  Küçük bir operasyon daha geçirdiğinizi üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz. Acil şifalar diliyoruz, geçmiş olsun. 

Hüseyin AYKUT: Hocam seneler sonra dişleri yenilediğinize göre artık akşamlar yeme içmelere sizde katılabilirsiniz.  Zaten bütün memlekete gece meyhanelerde, siyasette sporda orada konuşuluyor artık. 

Ramazan GÜNDOĞDU: Bayramdan önce eve geçip bayramı yeni evde karşılamaya hazırlanıyormuşsunuz. Eh artık bayramda eve gelen torunlara da ona göre harçlık ve mendilleri hazırlarsınız değil mi? 

Sezai SEZEN: Kurumun başına geçtikten sonra hız kesmeden ziyaretlere başlamışsınız. Bu arada bir ara eksi defterleri de şöyle bir karıştırın bakalım neler var neler yok diye. Bakalım bir şeyler gözünüze çarpacak mı? 

Cemal BULUTOĞULLARI: Yani eskiden olsa bir hafta bilemedin on günde hükümeti devirirdiniz. Ne oldu bu sefer çok istemenize rağmen bu hükümet bir türlü devrilmiyor. Yoksa yaşlanıyorsunuz diye eski performansınız mı eksildi? Hala daha düşmedi bu hükümet. 

Hakan FELLAHOĞLU: Dün felaketin eşiğinden dönmüşsünüz adeta. Yan komşuların da yardımı ile Gönyeli Yenikent’te dükkânda çıkan yangın çok büyümeden hemen söndürülmüş. Çok geçmiş olsun diyoruz. 

Zeki ÇELER: Yani bu siyaset sizi resmen yedi, daha birkaç sene önce süt gibi bembeyazdınız ve saçlarınız yerindeydi. Şimdi 7 senede ne saç kaldı nede o beyazlık. 

Özel KADIOĞLU: Dün sabah kahvesinde çok önemli dostlarınız varmış yanınızda. Konu da bizim Halil’in son durumuymuş. Ee bir sonuca varabildiniz o özel konuklarınızla, yoksa daha. 

Rauf DENKTAŞ: Rauf Denktaş Üniversitesi ’de YÖK onayını alan üniversitelerimiz arasına girmiş. Hadi bakalım hayırlı ve uğurlu olsun ve yolunuz açık olsun. Surlar içi sizden büyük bir hareket bekliyor şimdi. 

Fevzi TANPINAR:  Dipkarpaz’a küçük bir kaçamak yapmışsınız. Bu arada ufak bir rahatsızlık geçirdiğinizi de üzülerek öğrendik. Umarız Karpaz havası size iyi gelir, iyi tatiller. 

Rifat BERKEL: Geçen akşam bölgede Aksa Genel Müdürü Şener beyle akşam yemeği yerken görülmüşsünüz. Anlaşılan sezon başlamadan sponsor ve transfer işlerinde hızlı yol kat etmek istiyorsunuz. 

Fikri MACİLA: Ralli’de size kartingde oğlunuza yan gözle bakılmıyor maşallah. Kupaları akşam eve çifter çifter getiriyormuşsunuz.  Eh artık bu kadar kupa için Hasan Macile bir özel yer yapar değil mi? 

Zorlu CEZAROĞLU:  Geçen akşam DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile baş başa bir yemekteymişsiniz. İyi de böyle önemli bir yemekte neden dayı beyde yer almadı ki? Umarız her şey yolundadır.

YORUM EKLE

banner608

banner473