banner564

Arıklı: Güven krizi olmasın diye çekimser verdik

Hükümet Programında yazıyordu “Meclis Başkanlığı seçimlerinde hükümet ortakları birlikte hareket edecek” diye. Ama öyle olmadı, Pazartesi günü yapılan oylamada hükümet ortakları UBP’nin adayı Resmiye Hanıma “çekimser” oy kullandılar.
Dün bu konuda bir hükümet krizi olup olmadığını Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya sordum. Arıklı “Biz meclise gittiğimizde tablo çok net değildi, UBP’den bazı vekillerin oylamada ret oyu vereceği bilgisine zaten sahiptik. Hükümetin diğer ortağı olan DP Genel Başkanı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile görüşüp “ilk turda çekimser” sonraki turlarda da lehine oy verelim diye karar aldık. Aksi halde bizim verdiğimiz Evet oylarının üzerine yatabilirdi UBP’li vekiller. Buda hükümette bir güven krizine neden olabilirdi. Şimdi herkes biliyor, Resmiye Hanıma onay vermeyen biz değiliz, bizzat UBP milletvekilleridir. Biz Perşembe günü yapılacak olan ikinci oylamada Resmiye Hanıma oy vereceğiz DP ile birlikte. “
Arıklı’ya göre bu konu “Hükümet Krizine” neden olmaz. Zira kriz Hükümette değil UBP’nin kendi içerisinde. Ve “bu konunu Perşembeye kadar hallolur diye ümit ediyorum” diye de ekliyor Başbakan Yardımcısı.

KIB-TEK’in her yeri elimizde kalıyor
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın makam odasındaki masasının üzerinde kalın bir KIBTEK dosyası var. 
“Bu ne Başkanım?” diye soruyorum, gülerek cevap veriyor. “al sana bir yıl yetecek kadar malzeme var burada” diye devam ediyor ve dosyanın içinden bir kâğıt seçip çıkarıyor. Tutsunami tehlikesine karşın yapılan işlerden bahseden bir rapor ve bazı büyük rakamlar.
Her şeyi hallettik ve şimdi de Santrali tutsunami tehlikesine karşın korumaya almışız. Ne hal demeden insan geçemiyor. Arıklı belli ki bu konuda ödevine iyi hazırlanmış ve günlerdir medya üzerinden KIB-TEK’i hedef göstermesi tesadüf değil. Zira bu konuda elinde çok sağlam bir klasör var ve içi vıcık vıcık yolsuzluk ve usulsüzlükler ile dolu.
Bana bir yıl yetecek malzeme olduğuna göre o dosyanın içerisinde gerisini varın artık siz düşünün. Arıklı’nın nasıl bir maden bulduğunu ve bunu günlerce nasıl kullanacağını da bir köşeye not ederek tabii ki..
Neyse bu konuyu önümüzdeki günlerde daha derinlemesine ele alacağız. Şimdilik bu kadarlık kısmı ile burada noktalı virgül ile bir başka konuya geçelim. 
  
Siyasetçi sonucu bilir
2010 yerel seçimleri yapılacak ve Dr. Derviş Eroğlu’nun boşalttığı bir milletvekilliği için Gazimağusa’da da vekil seçimi yapılacak. Derviş Bey o gün seçim olduğu için Amerika seyahatine kimsenin kendisini uğurlamaya gelmemesini özellikle istemişti.
O dönemde Maliye Bakanı olan Ersin Tatar ile Eroğlu’nun sözünü dinlemeyip kendisini uğurlamaya gitmiştik sabahın çok erken saatlerinde. 
Derviş Bey bana “Söyle bakalım kim nerede nasıl kazanacak” diye sorduğunda 28 belediyedeki son durumu bir çırpıda özetlemiştim. Bazı yerlerde kıran kırana bir yarış olacağını hatta bir iki oy ile seçimlerin kazanılıp kaybedilebileceğini de söylemiştim. 
Bunun üzerinde Derviş Eroğlu bana “Siyasetçi daha sandık kurulmadan önce orada kaç oy alabileceğini bilen kişidir” demişti ve Amerika ziyareti öncesi seçim sonuçlarına ilişkin beklentisini ortaya koymuştu.
Şimdi yaşananları görünce Derviş Eroğlu’nun bu sözünü hatırlama gereği hissettim. Siyasette sürprizlere yer yoktur, siyasetçi ne olacağını önceden bilebilendir. 

MESAJLAR
Ersin TATAR: Partideki dağınıklık başka yerlere sıçrayacak bir mikrop gibi duruyor. Siz siz olun bu işi sıkı tutmaya bakın. Zira bu işler havaya benzer, bir bakmışsınız güneşli bir bakmışsınız yağmurlu fırtınalı.

Kansu AKSU: Ekonomi Bakanlığında tecrübeleriniz ile bakana hayli yardımcı olduğunuz yönünde mesajlar alıyoruz. Bu günlerde işin ehli insanları doğru makamlara getirmek hayli zor bir iş. 

Menteş GÜNDÜZ: Resmiye Hanıma evet oyu vermişsiniz ve UBP içinden bir başka kişinin ret oyu kullandığını açıklamışsınız. Biz sizi biliriz, ne derseniz o dur. Verdim derseniz vermişsinizdir vermedim derseniz de vermezsiniz. 

Seniha KANATLI: Televizyon ekranlarına dönmek için artık gün sayıyormuşsunuz. Çok yakında çok önemli bir proje ile yeniden ekranların karşısındaki yerinizi alacakmışsınız. 

Ahmet ERBAŞ: Yılbaşı tatili için geldiğiniz KKTC’de teşekkür turlarına başlamışsınız. Dün akşamüstü de Çukurovalılar Dayanışma Derneğine ziyarette bulunmuşsunuz.  Vatandaş sözünü tutan siyasetçi görmeyeli uzun zaman oldu buralarda. 

Ahmet YÖNLÜER: Dün Vakıflar idaresinin üst yönetimi olarak arkadaşlarla bir yemekli toplantıda bir araya gelmişsiniz ve Selimiye Camiinin tadilatı konusunu masaya yatırmışsınız. 

Leman KUTAY: Dün tüm ekibi toplayıp Lefkoşa’da yeni açılan bir mekânda öğlen yemeği yemişsiniz. Ne kadar güzel, tüm ekibi yeniden bir araya getirmek ve onlar ile birlikte olmak. 

Hüseyin AMCAOĞLU: Henüz Başbakanlığa atamanız olmadı, ama İçişleri Bakanlığındaki işlere bakmaya devam ederken Turizm Bakanlığında da imza atılacak işler sizi bekliyormuş. 

Erhan ARIKLI: Mart ayında yapılacak YDP kurultayı öncesi ipler biraz geriliyor gibi geldi Bertan Bey ile birlikte. Neyse bu konuda aracılar olmadan baş başa bir görüşme hayli yerinde olur sanırsak. 

Ünal ÜSTEL: Pek çok anayolda yol içindeki elektrik lambaları yanmıyormuş. Bu konuda son günlerde epey şikâyet almaya başladık. Bir baktırın bakalım son durum ne diye? 

Kemal ÖZTÜRK: Dün ikinci torununuz dünyaya gelişinin mutluluğunu yaşamışsınız. Adınızı taşıyan Kemal bebeğe aramıza hoş geldin diyoruz. Şansı ve bahtı açık olsun. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Sonunda kışın geldiğini anladık, neticede dün resmen Gömeç sezonunu başlatmışsınız. Bol ekşili bir gömeç bu kışın en güzel yemeğidir değil mi?

YORUM EKLE

banner471

banner473