banner564

Arıklı: YDP, Tufan Hoca’ya sempati ile bakıyor

 
Avukat Hasan Yücelen ile birlikte Diyalog TV’de dün güzel bir program gerçekleştirdik. Son güncel konuların yanında bir yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de program sırasında değerlendirdik. 
Bir kere şu saptamayı yapalım, sol partiler yani CTP ve TDP’nin destekledikleri adaylardan hangisi ikinci tura kalırsa yani Tufan Erhürman ve Mustafa Akıncı, diğer sol partiler o adayın arkasında duracak.
Sağ cenapta ise durum biraz farklı. Ne Serdar Bey, Kudret Beyi destekleyebilir ikinci tura kalması halinde ne de Kudret Bey, Serdar Beyi destekleyebilir ikinci tur için.
Her iki parti de UBP adayı kalırsa ikinci tura desteklemez. Dolasıyla soldaki “doğal ittifak” sağda olmuyor. Tüm bu denklem içinde birde YDP gerçeği var. YDP de kendi adayını çıkaracak ilk tur seçimlerinde. 
Dün biz bu konuyu konuşurken ekranda YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’dan ilginç bir cevap geldi. 
Arıklı; “YDP’nin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm planları değiştirecek. Ama oldu ki YDP adayı ikinci tura kalmadı. Bizde o zaman kalan adaylardan bir tanesine yöneleceğiz” dedi.
Arıklı; “Mesela Tufan Hoca ikinci tura başka bir aday ile kalırsa ve YDP adayı ikinci tura kalmazsa, bizim taban Tufan Hoca’ya sempati ile bakar” dedi.
Aslında Arıklı’nın cevabı tam da bizim anlatmaya çalıştığımız şekilde idi. Bizde Sağ partilerin birbirinin adayı yerine soldan bir adayı destekleyebileceklerini anlatmaya çalışıyorduk ekrandan.
Bu vesile ile bir kez daha buradan yazılı olarak dile getirelim. 
BİRİNCİSİ: Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turdan bitecek bir seçim gibi gözükmüyor.
İKİNCİSİ: Sağ partilerdeki dağınıklığa bakarak sol partilerin adaylarından en az bir tanesinin ikinci tura kalma ihtimali daha yüksek gözüküyor. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Sol partilerin desteklediği bir adayın seçilme ihtimali daha yüksek gözüküyor şu anki mevcut duruma göre. 
DÖRDÜNCÜSÜ: Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Sol’da durum giderek netleşirken Sağ’da durum giderek karmaşık bir hale geliyor.
 
Sürpriz görüşme
Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Ana muhalefet lideri Ersin Tatar, programında olmamasına karşın dün akşam saatlerinde İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya geldi.
Görüşmeyi UBP Milletvekili Sunat Atun ayarladı ve Tatar ile birlikte Ankara’dan Berat Bey’in özel organizasyonu ile İstanbul’a geçip kendisi ile görüştüler. Berat Albayrak ile Tatar’ın son gelişmeler ve KKTC ekonomisinde yaşanan daralmanın konuşulduğu bize gelen bilgiler arasında. 
Albayrak’ın Türkiye’nin su gibi, elektriği de KKTC’ye getirmeye kararlı olduğunu UBP Genel Başkanı Tatar’a ifade ettiğini söyleyen kaynaklarımız ayrıca KKTC bütçesinde oluşan açığın TC desteği ile kapanabileceğini de Bakan Albayrak’ın konuk başkan Tatar’a söylediği ifade ediliyor. 

MESAJLAR

Ersin TATAR: Ankara’da ki temaslarınızın ardından İstanbul’a da geçmişsiniz. Ve yeni hükümet konusunda Yeşil Işık’ın yandığına da bizzat şahit olmuşsunuz. Ne diyelim, hadi hayırlısı.  

Sunat ATUN: Madem yeni hükümet kuruluyor ve bu konuda Ankara’nın da desteği tam, o zaman sizin bakanlık da garanti gibi. Özellikle su projesinden sonra elektrik projesini tamamlamanız istenmiş. 

Tufan ERHÜRMAN: Cuma günü sizin Başbakanlıkta yaptığınız toplantı galiba güme gidecek gibi. Neyse daha henüz her şey bitmiş değil ama görünen köy kılavuz istemiyor. 

Serdar DENKTAŞ: Geçen hafta sonu Görneç’te dayanamayıp sahneye çıkmışsınız ve şarkılarınız ile oradakileri mest etmişsiniz. Bu arada bazı ünlü sanatçılar toppik kullanıyor. Size de tavsiye ederiz. 

Kudret ÖZERSAY: Artık bir karar vermenin vakti geldi de geçiyor bile. Ankara’dan da ışık yeşile döndüğüne göre artık bir karar vermeniz ve bu kararın arkasında durmanız gerekiyor. 

Erhan ARIKLI: Valla şok bir açıklama yaptınız dün, sizin tabanın Tufan Hoca’yı daha sempatik bulduğunu ve kendi adayınızın ikinci tura kalmazsa Hoca’yı destekleyebileceğinizi söylemeniz bomba gibi. 

Ahmet MURATOĞLU: Şu milli park projesinde herkes Türkiyeli mimara kızarken aklımıza geldi, bu antlaşmanın altında kimin imzası var? Bunu da bir açıklarsanız kamuoyuna çok iyi olacak. 

Ali Murat BAŞÇERİ: Dün helikopterle Erenköy’e çıkartma yapmışsınız. Gördünüz mü milli mücadelenin yazıldığı o tarihi mekanları. Keşke herkes her zaman gidip görebilse oraları. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Arabanın kapısına elinizi öyle bir sıkıştırmışsınız ki az kalsın parmağınız kopuyormuş. Neyse çok geçmiş olsun. Her halde göze geldiniz son günlerde, bir zeytin dalı alın da tütsülenin. 

Prof. Dr. Akile BÜKE: Yarın YÖK Başkanı ile görüşmek üzere heyetiniz ile birlikte Ankara’ya gidecekmişsiniz. Lütfen şu diploma haberleri konusunda veri isteyin YÖK Başkanından ve kimin bu işi yaptığını da açıklamasını talep edin kendisinden. 

Ramazan ERBATU: Yıllardan sonra en nihayet Lefkoşa’da da yap-sat yapmaya karar vermişsiniz ve Lefkoşa’nın en güzel yerlerinden bir tanesinde yakında projeye start verecekmişsiniz. 
Hulusi MANİSOY: Yeni imajınız ile Türkiye’deki bazı özel kanallarda çıkan ve dini sohbetler yapan amcalara benzemişsiniz. Neyse bize karışmak düşmez, madem evden de izin çıktı, hayırlı olsun diyelim. 
Hasan TAÇOY: Görneç Festivali’nden kucak dolusu enginar ile ayrılmışsınız. Anlaşılan Azra Hanım bugün enginar dolması yapacak. Aman bir severim enginar dolmasını ki hiç sormayın. Olsa da yesek yani.  

YORUM EKLE

banner471

banner473