banner564

“Atamalar”

Yeni hükümetin kurulması ve güven oylaması ile birlikte araya giren bayram tatili. Yeni ayın ilk haftasını sakin bir şekilde karşıladık. Siyaseten gündemimizde çok fazla bir konu yoktu.
Ama yeni hafta ile birlikte artık gündemimiz “atamalar” olacak. Başbakan Ersin Tatar, kabinesini kurduktan sonra şimdi de yakın çalışma ekibi ile devlet yönetimini idare edecek üst yönetimi belirleyecek.
Tatar, bayram tatilinin son gününü ailesi ile birlikte Bafra’da geçirdi. Burada boş durmayan Başbakan Tatar “Kimleri hangi kurumlara getireceğinin” üzerinde çalıştı. Üç aşağı beş yukarı Ersin Tatar’ın çalışma ekibi ve devlet yönetiminde görev vereceği üst düzey bürokratlar belli.
Öncelikle UBP’ye bağlı tüm Bakanlıklardaki “üst yönetimi” Ersin Tatar ilgili bakan ile de istişare ederek atayacak. Keza aynı şekilde yönetim kurullarında da görev alacaklar için benzer bir yöntem izlenecek. 
Hızlı bir şekilde bu hafta atamaların yapılması ve tamamlanması bekleniyor. Kısacası yeni haftanın en önemli gündem maddesi “atamalar” olacak. 

İşte o isimler
Suat Yeldener: Başbakanlık Müsteşarı
Ömer Köseoğlu: Başbakanlık Müsteşarı
Erçin Tekakpınar: Çalışma Bakanlığı Müsteşarı
Emirali Deveci: Tarım Bakanlığı Müsteşarı 
Hasan Yağız: Başbakanlık Özel Kalem Müdürü
Leman Kutay Aslim: Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü
Hüseyin Cahitoğulları: Başbakanlık Bakanlık Müdürü
Çağrı Anıl: Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü
Salih Gökpınar: Sanayi Dairesi Müdürü
Halis Üresin: Resmi Kabz Memurluğu Şirketler Mukayyitliği Müdürü
Levent Hızal: Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi Müdürü
Ufuk Soğur: Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü
Muhittin Özsağlam: Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü
Cemal Kuyucu: Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü
Gürcan Erdoğan: KIBTEK Genel Müdürü 

Tolga Atakan’a 4 acil öneri
Bayramda bol bol gezip halkı dinleme fırsatı buldum. Bu bayramda en çok da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’dan vatandaşların istekleri var. 
Bu istekleri gidip bizzat yerlerinde de gördüm. Malum para yok, para olmayınca da işler istenildiği gibi yapılmıyor, yapılamıyor. Ama bizim not ettiğimiz şikayetler öyle büyük bütçelere gerek olmayan işler. Yani bakanlık bunları kendi içinde yapabilme kabiliyetine sahip.
Birincisi: Gönyeli-Girne yolunun kesiştiği yerde Boğaz’da artık bir büyük market var. Trafik akışı arttı. O bölgeye ışıklandırma veya başka bir çözüm şart…
İkincisi: Gönyeli Anıt çemberinde yol içindeki çizgiler kaybolmuş durumda. İki şeritli yolda araçlar büyük sıkıntı çekiyorlar.
Üçüncüsü: Genç TV’nin tam karşısı Gazimağusa istikametine giden yoldaki dev çukur…
Dördüncüsü: Bostancı’da trafik ışıklarının olduğu bölgeye gece aydınlatması yapılması…

Diyalog Gazetesi her yerde
Bayramda bol bol gezince hem halkı dinleme hem de okurlarımız ile buluşma fırsatı yakalamış olduk. Gittiğimiz her yerde vatandaşımızın ve okurlarımızın yoğun ilgisi ile karşılandık. 
Büyük mutluluk duydum. Büyük bir onur ve büyük bir sorumluluk bizim için. Çünkü bir kez daha anladık ki beklenti büyük.
Bostancı’da evlerine konuk olduğum Muhsin Karamano amcamızın dediği gibi “Evin büyük oğlu” olduk. Büyük oğlan oldunuz mu? Sorumluluk ister, evin yükü bir anda omuzlarınızda olur. Anlaşılan vatandaş bize bu görevi biçmiş hiç de farkında olmadan.
Güzelyurt’ta yıllardır zirai ilaç malzemesi satan Yüksel Sergil ağabeyimiz de sıkı takipçilerimizdenmiş. Bayramda tanıştık ve epey sohbet ettik. Güney Kıbrıs’tan ilaç almaya gelen Rumlarla birlikte güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. 
Erdal Uğurlu ile Yeşilköy’deki bahçesinde buluştuk. Hem bahçesini gezdirdi hem de güzel fikirler verdi. Elinden düşürmediği Diyalog Gazetesindeki köşemiz için söylediği övgüleri tahmin bile edemezsiniz. 

MESAJLAR:

Ersin TATAR: Atamalar için bugün düğmeye basacakmışsınız ve hafta sonuna kadar tüm atamaları gerçekleştirecekmişsiniz. Bu arada bir ön çalışmayı da elinizde gezdiriyormuşsunuz. 

Kudret ÖZERSAY: Rum tarafı neredeyse tüm bölge ülkeleri ile ittifaklar oluşturur ve Türkiye ile bizi baş başa bıraktı gibi. Bu konuda Türkiye ile birlikte yeni bir strateji geliştirilmesi gerekmez mi? 

Olgun AMCAOĞLU: Devlet gelirlerinin artırılması için özel bir çalışma başlatmışsınız. Bu konuda bakanlık dışından bir ekip kurup çalışmanın süratle tamamlanmasını istemişsiniz. 

Ahmet HAVUTÇU: Hafta sonu aile içi bir düğünle oğlunuzu dünya evine sokmuşsunuz. Tüm eski maliye bakanları ile fotoğraf çektirdiniz ama Serdar Beyi o fotoda göremedik? 

Kutlu EVREN: Son günlerde partide, kabinede görev alamayan bazı isimlerin sizinle görüşmek istediği yönünde haberler geliyor. Bu aralar gelen giden ziyaretçi trafiğinde bir artış varmış. 

Erol ATAKAN: Biz bu bayramda valla beklediğimizin altında tatlı yiyebildik. Ama siz maşallah baklavaları löp löp götürdünüz. Biliyorsunuz değil mi? Biri yer öbürü bakar, kıyamet bundan kopar. 

Tolga ATAKAN: Girne Dağ yolunu yapan son ekip de ülkeden kaçmış. Artık bu konuda acil bir eylem planı oluşturmak şart oldu. Hatta belki de yakın bir tarihte bir Ankara ziyareti hiç fena olmaz. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Partiniz muhalefete düşünce bölgede iktidardayken neler yaptığınızın peşine düşmüşsünüz. Ee bulabildiniz mi bari bir şeyler? 

Gürcan ERDOĞAN: Dördüncü kez KIBTEK’e genel müdür olmak için gün sayıyormuşsunuz. Demirel’in dönüş sayısını böylece yakalamış oldunuz. 

Fırtına KARANFİL: Bölgenizde büyük bir sivil toplum örgütü kurmak için çalışmalara başlama kararı almışsınız. Aşağı Bostancı Muhtarı da size bu konuda destek sözü vermiş. 

Özkan MURAT: Bayramda ziyaretinize geldik ama yurt dışındaymışsınız. Neyse biz uğradık, sonra bölgeye geldin de seslenmedin demeyin diye yazıyorum. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Daha emekli çıkalı birkaç ay olmasına karşın Başhekimlik Anılarım isimli kitabınızı çıkartmışsınız bile. Şimdi sırada evde geçen boş günlerim adlı kitap çalışmasına mı sıra geldi? 

Berna SELENGİN: Bayramda Lefke Festivaline uğrayıp bol miktarda ceviz almışsınız. Eve gelecek dostlarınıza kendi yaptığınız ceviz macunlarından ikram edecekmişsiniz. Hazır olunca haber verin, biz bir tadına bakalım. 

Ertan TOSUN: Memlekete hoş geldiniz. Çarşamba gününe kadar buralarda olacakmışsınız. Malum mekanda bir nargile ve çaya hayır demezsiniz sanırım. Bekliyoruz. 

Ziya EMİR: Çok yakında Başkent Lefkoşa’ya yeni bir çorbacı kazandırmak için girişimlere başlamışsınız. Bu arada sabahları da ciğer olacakmış menüde.  

YORUM EKLE

banner608

banner473