banner564

Atamazsan bedelini ödersin

 Son haftalara yaklaştıkça maçların zorluk derecesi de çok fazla olmaya başladı. Lider Yenicami’nin zor da olsa kazandığı haftada puan farkının bu 2 takım ile açılması nedeniyle dün akşamki maç daha da önem kazanmış oldu.
  Kalabalık bir seyirci önünde oynan maçın ilk yarısında her iki takım da ortaya koydukları oyunla hayal kırıklığı yarattılar. Doğan Türk Birliği çok net olmasa da 2 pozisyon bulurken, Binatlı rakip kaleciyi zorlayabilecek tek pozisyon dahi yaratamadı. 
  İkinci yarıda ev sahibi daha etkili olmaya başladı. Özellikle kanatlardan ataklar geliştirerek Okafor’u topla buluşturmaya çalıştı. İstediği golü bulmakta zorlanınca Aydın’ı da oyuna alarak her iki kanattan toplar taşımaya başladı. Orta alandaki Kwame’nin oyundan çıkması ile orta alanda rakibinin ani çıkışlarını önleyemedi. S.Saygı geçmiş maçlarını fazlasıyla arattı. 
  Doğan Türk Birliği bu yarıda Aydın, S.Saygı, Kenan ve Okafor ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Gol ararken de kendi alanında fazlasıyla boşluklar vermeye başladı. Yedikleri ilk golden önce de sağ kanattan rakibine fazla atak şansı tanımıştı. Artık bir gol atıp hiç değilse beraberlik almak isterken bu kez ikinci golü kalesinde gördü. Bu golde bir oyuncuya topla kendi ceza alanınızda bu kadar oynamasına müsaade ederseniz bedelini ödersiniz. 
  Bu mağlubiyetle liderden 6 puan geride kalırlarken eline geçen şansını da kullanamamış oldu. Binatlı için bu maç olmak ya da olmamak maçıydı. Kazanırsa umutlanacak kaybederse tamam diyecekti. 
  İkinci yarıya da iyi başlamadılar. Rakibinin 10 dakikalık baskısından kurtulduktan sonra çıktıkları ilk atakta tehlikeler yaratmaya başladılar ve Şenol ile de gol sinyalini vermişlerdi. Ebimobowel takımı adına bu devrede çok iyi işler yaptı. Attırdığı golün yanına bir de kendi golünü ekledi.
  Rakibinin her şeyi ile ileriye çıkmasını da çok iyi değerlendirerek ikinci golü de bularak olası beraberlikle çok şeyleri kaybedeceği maçı kazanmayı bildi.
  Şenol geçmiş maçlara göre daha hareketli ve daha etkiliydi. Ancak bu galibiyette en büyük pay geride kalan maçlarda fazla eleştirilen kaleci Yusuf’a ait. Erbay tecrübesi ile çok kritik pozisyonları önledi. K.Uçaner de bu yaşına rağmen oyunda kaldığı sürede tecrübesi ile takımına katkı koydu.
  Binatlı için bu galibiyet değerli olsa bile hedefi için rakiplerinin çok fazla puan kaybetmesi, kendisinin de sürekli kazanması gerekir.
YORUM EKLE

banner471

banner473