banner564

Ataoğlu son noktayı koydu

 “Beslenme Uzmanı 36 yaşındaki İlter Faik Kaya balayı için geldiği KKTC’deki bir otelde bulunan kulübün bodyguardları tarafından feci halde dövüldü” haberleri üzerine dün soluğu Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanında aldık.
Konunun “ilk günden” bu yana takipçisi olduğunu söyleyen Bakan Ataoğlu “Bu konu gündemimize gelir gelmez hemen müsteşarımızın başkanlığını yaptığı bir komisyon kurduk. Bu komisyon şimdi araştırmalarını tamamlıyor. Kimlerin kusuru, hatası varsa çok kısa bir sürede ortaya çıkacak. Biz gene de bu çiftimizi yarım kalan balayı tatillerini tamamlamak için ülkemize davet edeceğiz.” dedi.
Bakan Ataoğlu geçmişte İstanbul’da tesadüfen gittiği bir düğünde KKTC’ye hiç gelmemiş gelin ve damadı balayı için KKTC’ye davet etmiş ve bu çiftin KKTC’de balayı yapmasını sağlamıştı. 
Yine Bakan Ataoğlu, Afrin Operasyonu sırasında şehit olan bir askerin yakınlarının KKTC’ye gelmesini istediği vasiyetini yerine getirmişti. 
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, görevde olduğu üç yıla yakın bir sürede ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını ve olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. 
Ayrıca uçak bilet fiyatlarına değinen Bakan Ataoğlu; “Bu konuda hem THY hem diğer özel hava yolu şirketleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. THY 13 Haziran’da 7. seferine başladı. Bunun daha da arttırılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Alanya-Girne gemi seferlerini de başlattık. Bilet fiyatlarının önüne geçebilmek için arayışlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
Alsancak’a turistik  “Denizaltı” geliyor.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu hazır bulmuş iken bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi aldık. Bakan Ataoğlu geride bıraktığımız kış aylarında görüşmeleri tamamlanan ve her türlü izni alınan KKTC’de ki ilk turistik denizaltı seferlerinin en geç bir iki ay içinde başlatmayı hedeflediklerini açıkladı. 
Antalya’da turistik sefer yapan denizaltıyı bizzat incelediğini söyleyen Bakan Ataoğlu; “ülkemize gelecek olan denizaltı 44 yolcu kapasitesine sahip. 110 metre deniz derinliğine kadar gidebiliyor. Elektrik ile çalıştığından yakıt sorunu yok. Sadece sefer öncesi akülerini doldurması için uygun bir liman gerekiyor. Bu konuda araştırmalarımızı yapık. Girne Alsancak bölgesinde uygun bir noktayı belirledik. Bir iki gün içinde diğer çalışmalarda tamamlanacak ve denizaltının turizme kazandırılması için gerekli işlemler tamamlanacak.” dedi.

MESAJLAR

Fikri ATAOĞLU: KKTC’ye ilk turistik denizaltının getirilmesi için geri sayıma başlamışsınız. Yaz bitmeden denizaltının Girne’de seferlere başlamasını hedefliyormuşsunuz. 

Kudret ÖZERSAY: Yani şu uçak konusunda bayram bayram bizi çok güldürdünüz. Çok mühim bir olaymış gibi üstüne atladınız. Oysa bizim hanım bile bundan 8-9 ay önce aynı şekilde bir uçağın ülkemize gelmesini sağlamıştı. Bir ara bir madalya hazırlayın da verelim bizim hanıma. 

Nihan YÜCEL: 2022 yılında yapılacak yerel seçimlerde şimdiden aday olacağınızı açıklamışsınız. Hade bakalım 4 yıl çok uzun bir süre değil, göz açıp kapayıncaya kadar geçer. 

Güven ARIKLI: İki üç gün spora gidip kasları şişirince televizyon programlarına atletle katılmaya başlamışsınız. E koldaki pazıları gördük de göbekteki baklavalar için ne yapacaksınız? 

Ali ALİOĞLU: Memlekette limon 20 lira oldu. Bari yurt dışından limon getirilmesine izin verin. Vatandaş ekşi sıkmadan yiyor salatasını da kebabını da. 

Erkut ŞAHALİ: Her şeyi hazır halde 20 yıldır mecliste hazır şekilde bekleyen hal yasasını sakın ola geçirmeyin. Zaten vatandaşa geçiren geçiriyor, limon olmuş 20 lira. Size iyi günler. 

İbrahim ÖZSOY: Pek muhterem biraderiniz hakka yürümüş. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Fırat ATASER: Hadi gözünüz aydın, bölgenin kalkınması için çok önemli bir adım daha atılıyor ve ülkenin ilk denizaltısı Alsancak’a geliyor. Bundan iyisi Şam’da kayısı. 

Onur ERSOY: Dün bakanlıktaki arkadaşlarınız sürpriz bir doğun günü partisi düzenlemişler sizin için. Yeni yaşınız kutlu ve mutlu olsun. Bu arada kutlama öncesi yapılan şakadan ötürü biraz gerilmişsiniz. 

Sezai SEZEN: TC Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım yüzde 40’larda kaldı. Neden acaba bu kadar az bir katılım oldu. Oysa onca araç ulaşım için seferber edilmişti. 

Olsan ORAN: Hazırladığınız projeler ile Geçitkale’de bir atım öteye geçtiniz. Hatta rakip bu duruma çare olarak en son dün gece başbakanı bölgeye getirmiş ve bazı isimlerle görüşmesini sağlamış. 

Timuçin PİRGALIOĞLU: Sessiz ama derinden Lefke Belediye Başkanlığına doğru gidiyorsunuz. Bize gelen bilgilere göre özellikle Lefke’ye bağlı köylerde oldukça iyi durumdasınız. 

Özgün FARUK: Lefke’deki seçimlere ara verip dün TC’deki seçimlere oy vermek için Başkent Lefkoşa’ya gelmişsiniz. Bu arada Lefke’den oy vermeye geldiğinize göre hayli hatırlı bir görev üstlenmişsiniz. 

Çağrı ANIL: KKTC Fenerbahçeliler Derneği olarak bu yıl Fenerbahçe maçlarına adeta çıkartma yapmak için hazırlanıyormuşsunuz. Zira şu ana kadar 500 yakın kombine bilet başvurusu olmuş. 

Cengiz ERÇAĞ: Amerikalı ünlü bir ekonomi yazarı Temmuz ayında yeni bir krizin başlayacağını ve bu krizinde merkezinin Türkiye olacağını iddia etmiş. Siz ne diyorsunuz bu iddialara?

 
POLEMİX
“İhraç kararı bana bildirilmedi, zaten benim gündemimde değil. Benim için önemli olan Girne halkıdır. Beni etkileyecek bir durum yok. Zaten 4 yıldır partiden kopmuştum. CTP’de adil davranılmıyor. 2014’te tüzüğe aykırı hareket edenler yargılanmadı. Onların da sorgulanması gerekirdi ancak onlar sorgulanmadı. Parti şimdi bir günah keçisi belirledi. Bu da partinin adil davranmadığını gösterir”  
Bağımsız Girne Belediye Başkan Adayı Sümer Aygın 

YORUM EKLE

banner471

banner473