banner564

Atun da aday

Yılbaşından hemen sonra yapılan seçimlerde açık ara birinci parti çıkmasına karşın ana muhalefete düşen UBP’de “Kurultay” sesleri iyice yükselmeye başladı. 
Parti içinde kurultayın hemen yapılmasını söyleyenler olduğu gibi bazı kesimler yerel seçimlerden sonra kurultayın yapılmasını istiyor. Kurultayın Kasım ayı içerisinde olmasını parti içerisinde isteyenler de var.
Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Dr. Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy’dan sonra dün Sunat Atun’un da aday olacağı sosyal medyaya düştü. Böylece şimdilik 5 kişinin aday olmasının beklendiği UBP kurultayı için gözler PM’ye çevrildi. 
Girne bölgesinden Kutlu Evren’in de adı son iki üç gündür kulislerde geçmeye başladı. Evren, önceki akşam Girne’de bir mekânda kalabalık bir grupla yemek yiyip durum değerlendirmesi yaptı. 
UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’un adaylığını ise dün özellikle Gazimağusa’nın önde gelen partilileri sosyal medyada Atun’la çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak duyurdu. Çok sayıda partili sosyal medya hesaplarından Atun’a destek belirttiler. 

Girne yolundayim
Alo girne yolundayim
Diye bir balon ac
*ALOOO
* Girne yolundayım
Girne yolu diyorum girne yolu aloo

Merak 
Günlerdir “örtülü ödeneği” konuşuyoruz. Konuşuyoruz derken saysan üç bilemedin dört kişiyiz. Merak ediyorum da Hükümette 4’lü koalisyon partileri olmaydı da UBP-DP-YDP olsaydı ve bu üç parti kendi aralarında bu işi yapmış olsalardı?
Gazeteler, sendikalar, muhalefet parti vekilleri, başkanları, toplumun aydın diye geçinen kesimleri acaba yine bugün ki gibi sessiz mi kalırlardı yoksa ortalık kalkıp oturur muydu? 
Merak işte benimkisi… 
 
Home ofis 
Bir okurumuzun dikkatine gelmiş konu, bizimle paylaştı, aynen sizinle paylaşıyorum.
“Sevgili Alihan Pehlivan, yazılarınızı her gün beğenerek okuyorum. Sabah erkenden gidip gazeteyi alıyorum ve hemen sizin sayfaya bakıyorum. Çok ilginç yorumlarınız ve yazılarınız var. Mesajlar kısmı ise bir başka güzel. 
Geçenlerde bir süre makam arabalarını yazdınız, bazı bakanlar da makam arabası kullanmadığını açıkladı. Şimdi merak ediyorum devletin makam arabasını kullanmayanlar neden devletin makamlarını kullanıyorlar ki? Gitsinler evlerinden iş yapsınlar madem öyle. Devletin arabası gibi masasını koltuğunu da kullanmasınlar.“
MESAJLAR
Dr. Sıla USAR: Tıp-İş’in geçen haftaki genel kurulu bu hafta sonuna ertelenmiş ve henüz bir başkan adayı da çıkmamış. Bakalım hafta sonuna kadar bir aday çıkacak mı? 
Ahmet BENLİ: Yarın saat 14.00’te belediyede mangalları yakıyormuşsunuz, hayırdır neyi kutluyoruz? Hem mesai saatinde kutlama mı olur? Neyse bizde geleceğiz, artık bir pide arası bize de yaparsınız değil mi? 
Sadık GARDİYANOĞLU: Seçimlerden sonra da üye yazmaya devam ediyormuşsunuz. Dün 7 Ocak seçimlerinde farklı siyasi partiye oy veren 247 kişiyi UBP Lefkoşa ilçesine üye yazmışsınız, hayırlı olsun. 
Kemal AYKUTLU: Pek muhterem anne annenizi kaybetmişsiniz. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Ahmet YÖNLÜER: Son aylarda KKTC’deki camileri mesken tutan Cübbeli Ahmet Hoca’nın tarikat üyelerine sosyal medyadan fena sallamışsınız. Acaba Cübbeli’nin Kıbrıs merakı nereden geldi? 
Kürşat ÖZER: Bağımsız olarak Vadili’den Belediye başkanlığına aday olmak için artık tüm hazırlıklarınızı tamamlamışsınız. Başka partilerden gelen tekliflere de şimdilik kapıyı kapatmışsınız. 
Tolga ATAKAN: Boğaz yolundaki çalışma ile Dağyolu’ndaki çalışmayı karıştırıp 3 haftalık süreyi Boğaz için söylediğinizi anlamışız. Neyse iddia iddiadır, kaybedersek biz ödeyeceğiz borcumuzu. 
Mehmet EŞ: Basın yayın hayatında bir yıl çok kısa bir süredir ama en zor da ilk yıldır. Madem bir yılı geride bırakıyor Haberatör Gazetesi bundan sonrası daha kolay. Nice yıllar dileği ile. 
Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Yeniden hastaneye dönmüş ve hasta bakmaya başlamışsınız. Bu arada bazı zorlu operasyonlara da müdahale için sizi arıyorlarmış ve onlara da gerekli katkıyı koyuyormuşsunuz. 
Berin AVUNDUK: Meriç Hellimleri Japonya piyasasında yerini almış. Anlaşılan Arap yarımadasından sonra artık Meriç ismini Uzak Doğu’da da göreceğiz, başarılarınızın devamını diliyoruz. 
Zeki ÇELER: Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı hayli gergin geçmiş. Bu arada bazı komisyon üyeleri daha ilk toplantıda sizinle gemileri yakmış. Bakalım nasıl uzlaşacaksınız? 
Osman ERÇİNER: Çok kısa bir sürede 40 kilo birden verince tüm kıyafetlerinizi baştan yenilemek zorunda kalmışsınız. Sizi görenler sanki içinizden bir tane daha sizden çıktığını söylüyorlar. 
Ayşegül BAYBARS: Gece kulüplerini çok kısa bir sürede denetlemişsiniz. İyi de hangisi iyi, hangisi kötü, kime ne ceza verdiniz? Bu konuda kapsamlı bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 
Serhat İNCİRLİ: Son dönemde sayfanızdaki güzel kadın fotoğrafları paylaşmak yerine, hayvan resimleri paylaşmaya başladınız. Hayırdır inşallah? Şimdi herkes bu değişimin nedenini merak ediyor. 
Mert ÖZDAĞ: Anladığımız kadarı ile kabineyi izlemeye almışsınız. Özellikle de genç bakanları yakından izleyecekmişsiniz. Aman izlenimlerinizi bizimle de paylaşın.

POLEMİX
 “Memnuniyetle gördük ki Sayın Başbakan ve kabinesi esas itibariyle önceliği Kuzey Kıbrıs’ın kalkınmasına ve sosyal refahına daha fazla mesai harcamayı ve toplumun beklentisi olan projeleri hayata geçirmeyi önemsiyorlar ve buna yönelik faaliyetlere başlamış durumdalar.”
Başbakan Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner608

banner473